Gündem

Kardeşlik ve dayanışma sofrasında buluştular

Kardeşlik ve dayanışma sofrasında buluştular

Karaköprü Belediyesi tarafından düzenlenen 23. Ali Baba ‘Dede’ Hayratı vatandaşları kardeşlik sofrasında buluştururken, hayratın 2023 teması “Dayanışma” olarak belirlendi

Karaköprü Belediyesi tarafından geleneksel olarak 23.’sü düzenlenen Ali Baba ‘Dede’ Hayratı bu yıl da vatandaşları kardeşlik sofrasında buluşturdu. Karaköprü Belediyesi hizmet binası bahçesinde gerçekleşen 23. Ali Baba ‘Dede’ Hayratında misafirlere kuru fasulye pilav ikramı yapıldı.

Etkinliğe ev sahibi Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli’nin yanı sıra Ak Parti İl Başkanı Ali İhsan Delioğlu, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, AK Parti Karaköprü İlçe Başkanı Sait Ağan, AK Parti Eyyübiye İlçe Başkanı Mehmet Moğal, belediye meclis üyeleri, kamu kurum müdürleri, il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri ile vatandaşlar katıldı.
Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan etkinlikte konuşma yapan Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Ali Dede’nin Karaköprü ve Şanlıurfa için çok kıymetli manevi bir şahsiyet olduğuna dikkat çekerken, onun maneviyatında gerçekleştirilen bu hayratın birlik, beraberlik ve hayırlara vesile olmasını diledi.Başkan Baydilli şu ifadeleri kullandı:

“IV. Murad, Bağdat seferine giderken Karaköprü’ye uğrar ve burada Şazeli Ali Dede’nin hayır duasını ister ve zaferle dönmek için dua ister. Bağdat Seferinin zaferle sonuçlanmasıyla Sultan Murad, sefer dönüşü yine Ali Dede’ye uğrar ve Karaköprü’yü ona vakfeder. O dönemden bu zamana kadar ilçemizin manevi sahibi Ali Dede için hayrat yapılır ve kardeşlik sofraları kurulur.
23. kez düzenlediğimiz Ali Baba Hayratı programımızın bu yılki temasını dayanışma olarak belirledik. Bu temayı belirlerken 6 Şubat depremi ve Şanlıurfa’da yaşanan sel felaketinde gösterilen dayanışmaya ve beraberliğe dikkat çekmek istedik. İnşallah buradaki birlik ve dayanışma tüm İslam dünyasında da birlik ve beraberliğe vesile olur, Gazze’ye karşı yapılan zulme karşı birlik içinde hareket edilir.
Bugün burada bizi yalnız bırakmayan, kardeşlik soframıza ortak olan tüm misafirlerimize çok teşekkür ediyorum. Ali Baba Hayratımızın ve kardeşliğimizin daim olmasını diliyorum.”AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri ise yüzlerce yıl önce Şazeli Ali Dede’nin bereketini bu topraklara bıraktığını belirterek onun bereketiyle bu hayratın devam ettiğini söyledi.
Milletvekili Cevheri, “Bu etkinliği gerçekleştirirken Filistin’de yaşanan katliamlar için buruk haldeyiz, üzgünüz. Gerekten çok üzgünüz Müslüman kardeşlerimize yapılan zulüm ve katliamlardan dolayı. Onlarla birlikte olamadığımız için çok üzgünüz, Allah bizleri affetsin. Bugün gerçekleşen bu hayratın, kesilen kurbanların hürmetine Allah oradaki mazlumların yardımcısı olsun, zalimlere fırsat vermesin.
Bu güzel etkinlikle kardeşlik ve dayanışma sofrasında milleti buluşturan Karaköprü Belediyemize teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Konuşmalarının ardından kazanların başına geçen protokol üyeleri hazırlanan kuru fasulye ve pilavı besmeleyle dağıtırken, program sonunda alana getirilen sakal-ı şerif vatandaşların ziyaretine açıldı.





YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL