Yaşam

İzmir Tabip Odası: “Doktor, Hemşire ve Sağlık Çalışanlarımız İskenderun’a Ulaştı”

İzmir’den 300 kişiyi aşkın bir ekibin deprem bölgelerine destek vermek için yola çıktığı öğrenildi. İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri adıyla bir araya gelen oluşumda; İzmir Tabip Odası, İzmir Barosu, KESK..

İzmir Tabip Odası: “Doktor, Hemşire ve Sağlık Çalışanlarımız İskenderun’a Ulaştı”

İzmir’den 300 kişiyi aşkın bir ekibin deprem bölgelerine destek vermek için yola çıktığı öğrenildi. İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri adıyla bir araya gelen oluşumda; İzmir Tabip Odası, İzmir Barosu, KESK İzmir, DİSK İzmir, İzmir Kent Konseyi, 18 sivil toplum kuruluşu ve sendikaları bünyesinde barındıran İzmir Sağlık Platformu bulunuyor.  İzmir Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Süleyman Kaynak, Bilim Sağlık Haber Ajansı’na 300 hekim, hemşire ve sağlık çalışanlarının da içerisinde bulunduğu gönüllü listesi oluşturarak İzmir İl Sağlık Müdürlüğü aracılığıyla Sağlık Bakanlığı’na ilettiklerini, şu anda ekiplerinin İskenderun’a ulaştıklarını, bir başka ekibinde Kahramanmaraş’a ulaşmaya çalıştığını söyledi. 

“Yıkılan Hastanenin Önündeler”

İzmir’den giden bir grup doktor, hemşire ve sağlık çalışanının Hatay İskenderun’da yıkılan devlet hastanesinin önündeki sahra hastanesinde bulunduklarını belirten Tabip Odası Başkanı Kaynak, “Yıkılan devlet hastanesi önüne bir sahra hastanesi kuruldu ancak sağlık malzemesi ilaç ve tıbbı araç gereç eksikliği var. İnsan gücü var ancak tıbbi ilaç malzeme ayni yardım tıbbi ilaç gereç eksikliği sıkıntısı nedeniyle sorunlar yaşanıyor. Yaralıların bakımı yapılmaya çalışıyor ama tıbbi malzeme ilaç eksikliği nedeniyle aksalıklar mevcut. Bunun yanında ulaşım sorunu var ve bu durum ciddi hastaların sevk edilebilmesi önünde büyük bir engel. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan organizasyon dahilinde toplanan malzemeler TMMOB İzmir ve İZFAŞ’ta depolanıyor. Büyükşehir Belediyesi toplanan yardımları deprem bölgelerine kara, deniz, hava yoluyla göndermeye çalışıyor” dedi. 

“AFAD ve UMKE’nin Bölgelere Erişimde Sıkıntılar Yaşanıyor”

Sahadan gelen bilgilerin olumsuz olduğuna işaret eden Kaynak şöyle konuştu: “Sahadan gelen bilgiler çok olumsuz. Çünkü AFAD ve UMKE gibi devlet kuruluşlarının bölgeye yeteri kadar ve zamanında ulaşmadığına ilişkin yakınmalar var. Bunda ulaşım ve mazot sıkıntısı da etkili. Kış şartlarında yaşanan bir deprem olması nedeniyle yaşanan sıkıntılar söz konusu.”

“Kızılay’ı Çok Fazla Göremedik!” 

Şehir merkezleri köy ve kasabalara malzeme ve insan gücü ulaştırılmasında çok büyük sıkıntılar yaşandığına dikkat çeken İzmir Tabip Odası Başkanı Kaynak, “Görüldüğü kadarıyla AFAD çok yeterli olamıyor Kızılay’ı da çok fazla deprem alanlarında göremedik. Arama kurtarma çalışmaları çok yeterli görülmüyor. Su ve temel ihtiyaçlar şu anda çok karşılanamıyor şeklinde gelen bilgiler var” diye konuştu. 





YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL