Yaşam

Birlik Sağlık Sen : “Depremzede Sağlık Çalışanları Başka İllerde Görevlendirilmeli”

Birlik Sağlık Sen : “Depremzede Sağlık Çalışanları Başka İllerde Görevlendirilmeli”

Birlik Sağlık Sen Genel Başkanı Ahmet Doğruyol, deprem bölgesinde görevli sağlık çalışanlarının çok zor şartlarda çalıştıklarını, bu konuda yapılması gerekenin deprem bölgelerindeki sağlık çalışanlarının diğer illerdeki sağlık çalışanları ile yer değiştirmeleri olabileceğini söyledi. Genel Başkan Doğruyol, “Deprem bölgelerindeki sağlık çalışanları 7 gündür istirahat etmeden, dinlenmeden, uyumadan zor şartlarda ve koşullarda depremzedelere hizmet ettiklerine yönelik açıklamalarda bulundu. Bu bölgedeki sağlık çalışanlarının da her birinin ayrı bire depremzede olduklarını unutmamak lazım. Onlar da yakınlarını kaybetti. Eşlerini dostlarını kaybetti. Enkaz altında olan yakınları olabilir. Bu bölgede hizmet eden sağlık çalışanlarımızın diğer illerimizde çalışanlarla yer değiştirmelerinde büyük yarar var. Aynı şekilde diğer illerimizde görev yapan ve deprem bölgelerinde yakınları olan sağlık çalışanlarımızın da bölgelerine gitmeleri ailelerinin yanlarında olmalarında büyük yarar vardır” diye konuştu.  “Sağlık Çalışanları Derdini Anlatamıyor”

Doğruyol, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya seslenerek şunları söyledi: “Buradan Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca’ya sesleniyoruz. Alınan tedbirler yeterli değildir. Sağlık çalışanlarımızın derdini birilerinin dinlemesi gerekir. Sağlık çalışanları derdini bir türlü anlatamıyor. Geçtiğimiz günlerde bir sağlık personelinin, Sağlık Bakanı Koca’ya derdini anlatmaya çalışırken, dinlememesi ve Bakan’ın yanındaki bürokratların da o sağlık çalışanı arkadaşımızı uzaklaştırmaya çalışması bizleri üzmüştür” açıklamasında bulundu. “Sağlık Kurumlarımız En Sağlam İnşaa Edilmesi Gereken Kurumlar Olmalı”

Doğruyol son olarak, “Bu deprem bize göstermiştir ki sağlık kurumlarımız en sağlam yapılması gereken binalarımızdır. Çünkü herhangi bir afette  depremde, selde, felakette sağlık kuruluşlarımızın sağlam olması son teknolojide yapılması gerekir ki vatandaşlarımıza hizmet edebilsin” dedi. 





YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL