Genel

YÖK’te Yaşanan İstifaların ve Görevden Almaların Nedeni Açıklanmalıdır!

Son 10 günde 20 kurul üyesinden 10 üyenin görevden alınması ya da istifa etmesi sonrasında bu konu ile ilgili YÖK’ün hiçbir açıklama yapmaması büyük tepki topladı. Eğitim Sen, YÖK’ün bir..

YÖK’te Yaşanan İstifaların ve Görevden Almaların Nedeni Açıklanmalıdır!

Son 10 günde 20 kurul üyesinden 10 üyenin görevden alınması ya da istifa etmesi sonrasında bu konu ile ilgili YÖK’ün hiçbir açıklama yapmaması büyük tepki topladı. Eğitim Sen, YÖK’ün bir an önce istifaların ve görevden alınmaların sebeplerinin açıklanması gerektiğini vurgulayarak, ” YÖK’te yaşanan istifaların ve görevden almaların nedeni açıklanmalıdır.” dedi.

YÖK’te Yaşanan İstifaların ve Görevden Almaların Nedeni Açıklanmalıdır!

Eğitim Sen bu konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Kurul üyelerinin tartışmadığı ya da karar almadığı konularda imza atmaya zorlanmaları, görevden alınanların üniversite diplomaları için verilen denklik işlemlerinde rüşvet olayına karıştıkları, boşalan kadrolara TÜRGEV ve ENSAR vakfına yakın kişilerin atanarak yeni bir kadrolaşmaya gidileceği yönünde çeşitli iddialar bulunmaktadır. Bilinmelidir ki söz konusu iddialar geçiştirilecek, unutturulacak ve üzeri kapatılabilecek iddialar değildir! Üstelik yeni rejimde, bakanlıkların ve YÖK gibi kurulların kendilerine gelen talimatlarla karar aldıkları herkesin malumudur. YÖK’ün antidemokratik yapısını sorgulamayanların, bir anda demokratik işleyişe sahip çıktıkları iddiası, kelimenin tam anlamıyla aklımızla dalga geçmek olacaktır.” şeklinde ifadelerde bulundu.





YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL