Yerel Haberler

Van Büyükşehir Belediyesi, ‘Madde Bağımlılığı’ ile ilgili seminer düzenledi.

Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri ile Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlıklarının ortak organizasyonunda ‘Madde Bağımlılığı’ konulu bir seminer gerçekleştirildi. Hacıbekir Kültür merkezinde düzenlenen seminere Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı..

Van Büyükşehir Belediyesi, ‘Madde Bağımlılığı’ ile ilgili seminer düzenledi.

Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri ile Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlıklarının ortak organizasyonunda ‘Madde Bağımlılığı’ konulu bir seminer gerçekleştirildi. Hacıbekir Kültür merkezinde düzenlenen seminere Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı Selma Biçek, Sağlık İşleri Daire Başkanı Adil Allahverdi, Yeşilay Van Şubesi, Hayatın Renkleri Solmasın Derneği ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

‘MADDE BAĞIMLILIĞI AİLELERİ VE TOPLUMU YIKAN KÖTÜ BİR ETKENDİR’

‘Yaşamayı Seç’ sloganı ile düzenlenen seminerin açılış konuşmasını yapan Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı Selma Biçek, “1 ile 7 Mart Yeşilay haftası sebebiyle ortak bir çalışma ile seminer düzenledik. Hepimiz biliyoruz ki aile toplumun temel taşıdır. Madde bağımlılığı aileleri ve toplumu yıkan kötü bir etkendir. Bizlerde madde bağımlığı için böyle bir etkinlik düzenledik. Güzel gençlerimizi rabbim bu tür bağımlılıklardan uzak kılsın” dedi.

 

‘GENÇLERE SAHİP ÇIKMAMIZ GEREKİYOR’

Sivil toplum kuruluşları ile birlikte böyle bir seminer düzenlediklerini dile getiren Sağlık İşleri Daire Başkanı Adil Allahverdi, “Gençlerimizi bu tür bağımlılıklardan korunmamız gerekiyor. Madde bağımlılığı kötü bir şey. Gençliğimiz bizim teminatımız. Bir toplum ve birey olarak gençlere sahip çıkmamız gerekiyor. Seminere katılan herkese teşekkür ediyorum” İfadelerini kullandı.

 

Dünyada birçok madde bağımlılığı çeşidi olduğunu söyleyen Yeşilay Van şubesinden Rehber Öğretmen Hümeyra Öztürk, “Burada bizim konumuz madde bağımlılığı. Bir şeyi bize esir ediyorsa biz ona bağımlılığı diyoruz. Bugün burada size madde bağımlılığı ile ilgili size önemli bilgiler paylaşacağım. Gençlerin ve aile bireylerin bağımlı maddelerden uzaklaşması gerekiyor. Bizleri burada aileler ve gençler ile bir araya getiren Van Büyükşehir Belediyesine teşekkür ederiz” dedi.

 

Hayatın Renkleri Solmasın Derneğinden Sosyolog Osman Turgut ise “Sevgili gençler geleceğin teminatı sizlersiniz. Madde bağımlılığı önün de hep beraber durmamız lazım. Bu konunun üstesinden geleceğiz. Van Büyükşehir Belediyesinin yaptığı bu seminer için kendilerini takdir ediyorum” ifadelerini kullandı.

Kısa film gösterisi ile devam eden seminer soru-cevap kısmıyla son bulurken katılımcılara ikramlarda bulunuldu.





YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL