Genel

Türk Tabipler Birliği: “Şebnem Korur Fincancı Özgür Bırakılsın”

Türk Tabipler Birliği: “Şebnem Korur Fincancı Özgür Bırakılsın”

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi, Dr. Şebnem Korur Fincancı’nın siyasi linç ve hukuksuz uygulamalar sonucu gözaltına alınıp tutuklanmasının ardından 27 Ekim 2022 günü TTB’de bir basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısına TTB Merkez Konseyi üyeleri, tabip odalarının yöneticileri ve üyeleri ile emek-meslek örgütlerinin, demokratik kitle örgütlerinin ve siyasi partilerin temsilcileri tarafından katılım sağlandı.

Basın açıklamasında söz alan TTB Hukuk Bürosu avukatlarından Hülya Yıldırım; Dr. Şebnem Korur Fincancı’nın çağrıldığı takdirde ifade vermeye gelebileceği bildirilmesine karşın evi basılarak gözaltına alınması, herhangi bir kısıtlılık kararı olmamasına karşın savcının avukatlar ile hiçbir iletişim kurmaması, gözaltı kararının paylaşılmaması gibi hukuksuzlukları dile getirdi. Yıldırım, savcılığın işlettiği sürecin adil yargılanma hakkını ihlal ettiğini de belirtti.

Dr. Şebnem Korur Fincancı’nın avukatı Meriç Eyüboğlu; Korur Fincancı’nın günlerdir süren saldırılara, kötü muameleye ve 11 saattir ayakta olmasına karşın bitmeyen direncini ve selamını aktararak söze başladı. Ev aramasının tutanakları henüz oluşturulmamış ve savcıya dahi teslim edilmemişken, görüntülerin ve belgelerin devletin resmi yayın organı ve iktidar kanalları eliyle yayımlanmasının suç niteliğine dikkat çeken Eyüboğlu, benzer bir biçimde tutuklamaya sevk kararının savcılık odasının önünde öğrenildiğini ifade etti. Eyüboğlu sözlerini şöyle devam ettirdi:

“Hocamız, günlerdir sürdürülen, adeta üzerinde tepinilen manipülasyona hiç muhatap olmadı. Bu spekülasyonların ve manipülasyonların; Şebnem hocanın pırıl pırıl geçmişini, aydınlık tarihini ve yıllardır verdiği emeği gölgeleyemeyeceğini çok iyi biliyoruz. Şebnem hocamız bugüne dek defalarca soruşturmaya uğradı, defalarca gözaltına alındı ama bir kere bile geri adım atmadı.”

Avukat aktarımlarının ardından basın emekçilerinden gelen sorular yanıtlandı.

TTB II. Başkanı Dr. Ali İhsan Ökten tarafından okunan açıklama şu şekilde:

TTB Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı Özgür Bırakılsın, Meslek Örgütümüze Yönelik Baskılara Son Verilsin!

Türk Tabipleri Birliği ve tabip odaları olara uzun yıllardır yaşam hakkı, sağlıkta şiddet, hekimlerin özlük hakları ve toplum sağlığı için büyük bir mücadele yürütüyoruz. Aynı zamanda sağlıklı bir toplum için vazgeçilmez olan yoksulluğa karşı mücadelede sendikalarla, meslek ve kitle örgütleriyle birlikte mücadele ediyoruz.

Çok doğal olarak biz hekimler baskılara, antidemokratik uygulamalara karşı demokrasi, özgürlük ve barış için büyük bir çaba harcıyoruz. İktidar çevrelerinin tüm düşmanlaştırma çabalarına karşı emek bizim söz bizim diyerek inatla toplumun sağlık ve yaşam hakkına sahip çıkıyoruz.

İktidar çevrelerinin TTB’ye karşı yürüttüğü susturma, etkisizleştirme, kapatma girişimleri ve TTB Merkez Konseyi Başkanı’nın tutuklanması tüm bu mücadele ve ısrarlarımızın sonucudur.

 

 





YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL