Genel

Türk Sağlık-Sen Sağlık Çalışanlarının Taleplerini TBMM’de Dile Getirdi!

Türk Sağlık-Sen Sağlık Çalışanlarının Taleplerini TBMM’de Dile Getirdi!

Türk Sağlık-Sen,sağlık çalışanlarının beklentilerini TBMM Plan Bütçe Komisyonu’nda ifade etti.

Türk Sağlık-Sen sağlık çalışanlarının taleplerini TBMM’de dile getirdi.  Söz konusu kanun teklifi nedeniyle gerçekleştirilen toplantıda Türk Sağlık-Sen adına katılan Toplu Sözleşme ve Mevzuattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Kemal Kazak tarafından yapılan konuşmada kanunla ilgili değerlendirmeler ve sağlık çalışanları adına talepler iletildi.

Genel Başkan Yardımcısı Kemal Kazak tarafından yapılan konuşmada 5434 sayılı kanunda yapılacak düzenleme ile emeklilikte ele geçen ücretlerin hekim dışı diğer sağlık çalışanları da kapsaması, genel bir ücret artışı, tüm çalışanların ek ödemelerinde artış ve Sağlık Bakanlığı, Üniversite Hastaneleri ve Adli Tıp Kurumu’nda genel bütçeye aktarılan sabit ek ödemelerden mahsuplaşmanın kaldırılması istendi.  Sağlık Bakanlığı Merkez Teşkilatı, Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü ile Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumundaki ilgili personeller ve araştırmacı pozisyonlarında görev yapan sağlık çalışanlarının da 209 sayılı Kanunun 5. Maddesine göre yararlanmaları hususunda düzenleme yapılması dile getirildi. Sağlık çalışanlarının ek ödemelerini etkileyecek olan “Disiplin Durumu” ibaresinin kaldırılması talep edildi. Sabit ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması, aile hekimliğinde taban ücretlerin arttırılması taleplerde dile getirildi.  Ayrıca sözleşmelilerin kadroya alınması, üniversite çalışanlarına tayin gibi diğer talepler ile ilgili de düzenlemelerin yapılması istendi. İcap Nöbetleri ile ilgili de yaşanan sorunlar dile getirilerek hem sağlık çalışanları, hem vatandaş hem de sağlık hizmetleri açısından icap nöbetlerini tutan tüm sağlık çalışanlarına ücret ödenmesi talep edildi.

Türk Sağlık-Sen “Tüm sağlık camiasının taleplerinin karşılanması adına söz konusu yasa teklifi ile ilgili olarak TBMM nezdinde girişimlerimiz devam edecektir.” diye ifade etti.





YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL