Genel

TTB Başkanı gözaltına alındı

TTB Başkanı gözaltına alındı

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Dr. Şebnem Korur Fincancı, “terör örgütü propagandası yapmak”tan gözaltına alındı. 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

“PKK/YPG silahlı terör örgütünün sözde yayın organına yaptığı açıklamalar nedeniyle Türk Tabipler Birliği Başkanı Rasime Şebnem Korur, Terör Suçları Soruşturma Bürosunca başlatılan soruşturma kapsamında, terör örgütü propagandası yapmak suçundan 26.10.2022 tarihinde gözaltına alınmıştır.”

Başsavcılık, ayrıca Fincancı’nın TTB Başkanlığı görevinden alınması isteminde de bulundu. 

İstanbul’da gözaltına alınan Fincancı’nın evinde yapılan aramada bulunan bazı materyallere el konulduğu ve kendisinin Ankara’ya götürüleceği belirtildi. 

TTB’den tepki

TTB’den yapılan açıklamada ise Dr. Şebnem Korur Fincancı, “kamuoyuna da yansıyan tartışmalar ve kendisine dönük çirkin saldırılar sonucu bugün gözaltına alınmıştır. Ne bu gözaltının ne de soruşturmanın hukuki zemini vardır, zira hocamızın ifade ettiği hiçbir şey suç unsuru değildir” denildi. 

Açıklamada, TTB Hukuk Bürosu tarafından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ile görüşme yapıldığı ve Fincancı’nın “talep halinde, uygun bir zamanda ifade için gelebileceği”nin belirtilmesine rağmen gözaltı işleminin uygulandığı kaydedildi.

“Kimyasal silah” iddiaları 

Terör örgütü PKK’ya yakın olduğu belirtilen bir platformda, “Zap bölgesindeki bir operasyonda kimyasal silah kullanıldığını” iddia edilmişti. Platformun yayınına katılan Adli Tıp Uzmanı Dr. Şebnem Korur Fincancı, kimyasal silahlar ve iddialar konusunda görüşlerini aktarmıştı. 

“Kimyasal silah” iddiaları tepki yaratmıştı. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “TSK’nın envanterinde kimyasal silah bulunmadığını” açıklamıştı. 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, “Türk Tabipleri Birliği’nin başkan ve yöneticileri hakkında en ağır cezai işlemlerin tatbik ve temin edilerek, bu birliğin kapısına kilit vurulmasını, doktorlarımızın bu kuruma mecburi üyelik şartlarının kaldırılarak özgürleşmelerini tarihi önemde addediyorum” diye konuşmuştu. 

“Gereken adım atılacak”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Pazartesi günkü kabine toplantısından sonra yaptığı açıklamada, şunları söylemişti:

“Bilindiği gibi, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin yürüttüğü sınır ötesi harekâtlara iftira atan Tabipler Birliği Başkanı ile ilgili yargı harekete geçmiştir. Ayrıca, bu ismin üzerinde de çalışmalarımızı yürütecek, gerekirse yasal düzenlemeyle bu ismin de değiştirilmesini sağlayacağız. 

Terör örgütünün diliyle konuşarak ülkesine ve ordusuna alçakla bühtan eden böyle bir şahsın adı Türk ile başlayan bir kurumun başında olmasının milletimizin her bir ferdini rahatsız ettiğine inanıyorum. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımızın yürüttüğü soruşturmanın sonuçlarına ve mahkemelerin vereceği kararlara göre hem bu kişiyle hem de bu kurumla ilgili gereken adımlar atılacaktır.

Bu çerçevede Kabine Toplantımızda ilgili bakanlarımıza, Tabipler Birliği başta olmak üzere meslek örgütlerinde yeni bir yapıya geçilmesine yönelik mevzuat çalışmalarının hızlandırılması talimatını verdik. Meslek örgütlerini ideolojik saplantılarının borazanı hâline getiren terör örgütü destekçilerini buralardan temizleyerek bu yapılarını kuruluş amaçlarına uygun faaliyetlere yoğunlaştırmakta kararlıyız.”





YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL