Genel

“Toplu Sözleşme Görüşmelerinin Süresi Yetersiz”

“Toplu Sözleşme Görüşmelerinin Süresi Yetersiz”

Memur-Sen ve Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen Toplu Sözleşme Kongresi’nin 4. Oturumu, Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş’un moderatörlüğünde gerçekleştirildi.  

Semih Durmuş, “Talep ettiğimiz yeni toplu sözleşme yasanın içeriğinin ne olması gerektiği noktasında da değerlendirmelerle bulunacağız. Kamu çalışanlarının haklarının ve menfaatlerinin korunup geliştirilmesi noktasında elimizi daha çok güçlendirecek bir yasanın yürürlüğe girmesini arzu ediyoruz. Memur-Sen olarak bizler, memur sendikacılığının öncülüğünü yapıyoruz. Edindiğimiz tecrübelerle sistemin aksayan yönlerini çözüme kavuşturarak ilerlemeyi amaçlıyoruz” dedi.

  Toplu Sözleşme Görüşmelerinin Süresi Yetersiz

“Toplu Sözleşmenin Süresi, İşleyişi, Tarafları ve İmza Yetkisi” başlıklı bir konuşma yapan Polat, toplu görüşme ile toplu sözleşme arasında karşılaştırma yaptı. Toplu sözleşmenin 2 yılda bir yapılmasını talep edilen konuların birikmesi noktasında eleştiren Polat, toplu sözleşme görüşmelerinin 22 gün sürmesini de yetersiz buldu. Toplu Sözleşme Yasasıyla birlikte hizmet kolu sendikalarının da müzakerelere girdiğini belirten Polat, “Pandemi ve ekonomik sıkıntılar başta olmak üzere çeşitli sorunların yaşandığı günümüzde kamu temsilcileri, 2 yıllık periyotta önümüzü görüp de nasıl zam teklifi sunacağız’ görüşünü de gündeme getirebilir” dedi.

 





YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL