Genel

Tarım Bakanı değişti

Tarım Bakanı değişti

Kabinede değişiklik: Tarım ve Orman Bakanlığına Vahit Kirişçi atandı

Görevinden istifa eden Tarım ve Ormancılık Bakanı Bekir Pakdemirli’nin yerine Vahit Kirişçi atandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmî Gazete’de yayımlanan atama kararına göre, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli istifa etti.

Resmî Gazete’de yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararında, “Görevden af talebi kabul edilen Bekir Pakdemirli’den boşalan Tarım ve Orman Bakanlığına Vahit Kirişçi Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 104’üncü ve 106’ncı maddeleri gereğince atanmıştır” dendi.

Pakdemirli, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin 10 Temmuz 2018’de belirlenen ve 16 bakandan oluşan ilk kabinesinde yer alan Bakanlar arasında bulunuyordu.

Pakdemirli’nin geçen yaz çıkan orman yangıları sırasında “ormanların korunmasında ve yangınlarla mücadelede belediyeleri sorumlu tutması” büyük tartışmalara yol açmıştı.

Erzincan programı açıklanmıştı

Tarım ve Orman Bakanlığından saat 17.00 sıralarında basına gönderilen notta Bakan Pakdemirli’nin Erzincan programına yer veriliyordu. Pakdemirli’nin sabah protokol ziyaretlerinin ardından saat 13.30’da AFAD Müdürlüğü salonunda sektör toplantılarına katılacağı açıklanmıştı. 

Resmi Gazete’de gece saat 01.00 civarında yayımlanan kararda “görevden af talebi kabul edilen” Pakdemirli’nin yerine Vahit Kirişci’nin atanması kararı yer aldı. 

Vahit Kirişci’nin özgeçmişi

Yeni Bakan Vahit Kirişci, 4 Aralık 1960 Kahramanmaraş doğumlu.  Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesini bitiren Kirişçi, Yüksek lisansını Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Fen Bilimleri Enstitüsünde, doktorasını İngiltere Cranfield Üniversitesinde yaptı.

3 Kasım 2002 genel seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi listesinden Adana Milletvekili seçilen Kirişçi, Türkiye-Avrupa Birliği Karma Parlamento Komisyonunda başkan vekili, TBMM Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonunda da Başkan olarak görev aldı.

Evli ve üç çocuk babası olan Kirişçi İngilizce biliyor.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’ndeki değişiklikler

9 Temmuz 2018 tarihinde kurulan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nde yapılan değişiklikler şöyle:

-28 Mart 2020’de, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan görevden alındı, yerine bakan yardımcısı Adil Karaismailoğlu atandı. 

-8 Kasım 2020’de, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, sosyal medya hesabından istifa ettiğini duyurdu. Bu göreve AK Parti Mersin Milletvekili Lütfi Elvan getirildi. 

-21 Nisan 2021’de, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan görevden alındı, yerine AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Muş atandı.  

-21 Nisan 2021’de, Çalışma, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın iki ayrı birime dönüştürülmesiyle bakan Zehra Zümrüt Selçuk’un görevi sona erdi. Yeni oluşturulan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına Vedat Bilgin, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na ise Derya Yanıt getirildi. 

-6 Ağustos 2021, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk istifa etti, yerine bakan yardımcısı Mahmut Özer görevlendirildi. 

-2 Aralık 2021’de, Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan istifa etti, yerine bakan yardımcısı Nureddin Nebati atandı. 

-29 Ocak 2022’de, Adalet Bakanı Abdülhamid Gül istifa etti, bakanlık görevini AK Parti Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ üstlendi. 

-4 Mart 2022’de, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli görevden ayrıldı, yerine Vahit Kirişci getirildi. 

Bu arada, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 12 Nisan 2020’de, koronavirüs salgını önlemleriyle ilgili sokağa çıkma kısıtlaması tartışmaları nedeniyle istifa etti. Ancak ilerleyen saatlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın istifayı kabul etmediği açıklamasıyla Soylu görevde kaldı. 





YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL