Genel

Şubat Ayında 43 Sağlık Çalışanı Şiddet Mağduru Oldu

Şubat ayı sağlıkta şiddet tablosunu paylaşan Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, ay boyunca 31 saldırganın neden olduğu 21 şiddet olayında 43 sağlık çalışanının mağdur olduğunu açıkladı. Şubat Ayında 43 Sağlık..

Şubat Ayında 43 Sağlık Çalışanı Şiddet Mağduru Oldu

Şubat ayı sağlıkta şiddet tablosunu paylaşan Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, ay boyunca 31 saldırganın neden olduğu 21 şiddet olayında 43 sağlık çalışanının mağdur olduğunu açıkladı.

Şubat Ayında 43 Sağlık Çalışanı Şiddet Mağduru Oldu. Sağlık-Sen tarafından hazırlanan “Şubat Ayı Sağlıkta Şiddet Raporu’nu yönetim kurulu üyelerinin katılımıyla kamuoyuna açıklandı.

Sağlıkta şiddet hakkında konuşan Durmuş, “Sağlıkta şiddet konusunu son dönemlerde tartışmadığımız gün neredeyse yok gibi. Bazen bir güvenlik görevlisi ya da ambulans şoförü, bazen de bir hemşire veyahut doktor şiddetin kurbanı olabiliyor. Sosyal medyanın da etkisiyle şiddet vakaları çoğu zaman ve bir anda toplumun en önemli gündem maddelerinden biri haline dönüşebiliyor” dedi.

  “Tedbirler Yeterli Değil”

Sağlıkta şiddet sorununun çok yönlü bir sorun olduğunu vurgulayan Durmuş, şiddete karşı tek başına önleyici güvenlik tedbirlerinin yeterli olmadığına dikkat çekti. Durmuş, “Önleyici güvenlik tedbirlerinin sağlık birimlerinde yüksek düzeyde alındığını ve uygulandığını söylemek güç. Muhtemeldir ki hastaneler ve bilimum sağlık merkezleri, kamu hizmeti verilen kurumlar arasında, en rahat girilen yerlerin başında gelmektedir. Silahtan baltaya, bıçaktan sopaya isteyen istediğini rahatlıkla sokabiliyor” dedi.

“Şiddet Sağlık Sistemini Tehdit Ediyor”

Şiddetin sağlık sistemini tehdit eden bir noktaya geldiğini dile getiren Durmuş, “Çünkü her şiddet türünde olduğu gibi sağlıkta şiddetin de etkisi muhatapla yani mağdurla sınırlı kalmıyor. Bu olaylara; tanık olan, duyan, empati kuran on binlerce sağlık çalışanı, korkuyor, mesleğinden soğuyor, içe kapanıyor. Tüm bunlar yaşanırken en trajik olan ise şiddet uygulayanların çoğu zaman elini kolunu sallayarak dolaşmalarıdır. Saldırganlar hakkında çoğu vakit hiçbir işlem bile yapılmıyor. Bazıları da gözaltına alınıp ifade sonrası serbest bırakılıyor. Sık sık yaşandığı gibi bu tür durumlarda sosyal medya baskısı devreye giriyor ve saldırganlar hakkında zoraki adli işlem yapılmış oluyor. Elbette vicdanları yaralayan bir tablo bu” şeklinde eleştirilerde bulundu.





YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL