Sağlık

Sperm Donasyonu Nedir ?

Sperm Donasyonu Nedir ?

Sperm donasyonu nedir Diyanet Risalet Radyo’daki programa katılan bir anne, “13 yıldır evliyiz, çocuğumuz olmayınca başka birinin spermi ile hamile kaldım ve çocuğum oldu. Dinen caiz mi” diye sordu. Programı sunan din adamları, İslam dininde evli kişiler tarafıdan dünyaya getirilen bebeklerle nesil devamının uygun olduğunu ifade etti.

Din adamları Şanlıurfa’dan programa katılıp soru soran anneye şu yanıtı verdi, “Nesil karmaşası yaşanmaması için evli eşlerin nesli devam etmeli. Bu dinimiz açısından önemli bir soru. Nesil evli çiftli arasında devam etmeli. Başka bir erkekten alınan spermle oluşan embriyodan doğan çocukla neslin devamı dinimizce uygun değildir”

Sperm Donasyonu Fiyatı 

Bilim ve Sağlık Haber Ajansı’nın ulaştığı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki bir Tüp Bebek Merkezi yetkilisi, “Merkezimizde sperm donasyonu yapıyoruz. Spermler Dainamarka’dan geliyor. Yumurta dölleme işlemi yapacağımız anne adayısının konaklaması bize ait. Dölleme öncesi iki hafta ilaç kullanması gerekiyor. Sonrasında ise transferi gerçekleştiriyoruz. Yüzde 80 başarı şansımız var. Bu işlemin bedeli konaklama dahil 6500 euro. 

Sperm Donasyonu Nedir 

Sperm Donaasyonu, eş dışı bir erkeğin spermlerinin tüp bebek öncesi gerçekleşen yumurta dölleme işleminde kullanılmasıdır. Spermi elverişle olmayan ya da hiç spermi olmayan kişiler yerine, sperm bankalarından getirtilen spermler kullanılılar bir çok aile çocuk sahibi olmaktadır. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)





YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL