Genel

Şanlıurfa’yı Suriyeli dilenciler istila etti

Şanlıurfa’yı Suriyeli dilenciler istila etti

Şanlıurfa’da Suriyeli ve çevre illerden gelen dilenciler adeta şehri istila etmiş durumdalar. Büyük bir sektör haline gelen dilencilikte her yöntem kullanılır oldu. Özellikle kadınlar, kucağındaki çocuğuyla avazı çıktı kadar bağırarak, bebeğine süt parası istiyor.

Büyük bir sektör haline gelen dilencilikte her yöntem kullanılır oldu. Yaşıtları okula giderken onlar ailelerinin isteğiyle sokaklarda dileniyorlar. Küçük yaşlarda bazılarının elinde mendil, bazıları açmış avuçlarını dileniyorlar.

Gerek şehir merkezinde gerek şehirler arası yol boyunda her kavşakta dilencilerle karşılaşmak mümkün.

Işıklı kavşaklarda araçların durması halinde etrafınızı saran dilenciler ise Suriyeli. Özellikle yaşı küçük kız çocukları şehir merkezinde ağırlıklı olarak ışıklarda dilenirken, yaşları daha büyük olan Suriyeli dilenciler ise yol boyunda ki ışıklı kavşaklarda dileniyorlar.

Şanlıurfa da dilencilerin yüzde 99 nokta 99’u Suriyeli.  Adete Suriyeliler Dilenciliği meslek haline getirmişler Şanlıurfa’da.

Yaşlısından gencine, kadınından çocuğuna kadar dilencilik yapıyorlar her geçen günde sayıları artıyor.

Kentin tertip düzenini bozuyorlar insanların duygularını istismar ediyorlar. Şanlıurfa’yı dilenci istilasından kurtarmanın tek yolu oda Dilencilik yapan ailelerin tamamının Güvenli bölge olarak ilan edilen, orada okul başta olmak üzere kamu kurum binaları ve alış veriş merkezlerinin yapıldığı Suriye’nin Telabiyat ile Resaulayn ilçelerine yerleştirilmesidir.





YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL