Yerel Haberler

Şanlıurfa’nın Kültür Ve Sanata Açılan Kapısı Dijital Sinema

Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesi sınırlarında bulunan Süleymaniye Anaokulu Öğrencileri öğretmenleri nezaretinde Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesine ait araçlarla okullarından alınarak Atatürk Mahallesi’nde bulunan Dijital Sinema Salonuna getirildi.

Şanlıurfa’nın Kültür Ve Sanata Açılan Kapısı Dijital Sinema

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin tamamen ücretsiz olarak hizmete sunduğu Şair Nabi Dijital Sinema Salonu kentin dört bir yanından öğrencileri ağırlama devam ediyor. Süleymaniye Anaokulu öğrencilerini ağırlayan merkezde çocuklar

‘Köstebekgiller Gölge’nin Tılsımı filmini izleyerek keyifli bir gün geçirdi.

Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesi sınırlarında bulunan Süleymaniye Anaokulu Öğrencileri öğretmenleri nezaretinde Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesine ait araçlarla okullarından alınarak Atatürk Mahallesi’nde bulunan Dijital Sinema Salonuna getirildi.

‘Köstebekgiller Gölge’nin Tılsımı” animasyon filmini izleme fırsatı bulan çocuklar, salonda çalınan şarkılara da eşlik ederek gönüllerince eğlendi.

Gerçek ve animasyon karakterlerinin ilk defa bir arada ekranda yer aldığı çizgi dizi Köstebekgiller serisinin ikinci sinema filmini izlemeye gelen çocuklara Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından patlamış mısır ve çeşitli ikramlarda bulunuldu.

ÇOCUKLARIMIZIN BÖYLE GÜZEL ETKİNLİKLERE İHTİYACI VAR

Okullarından otobüslerle alınarak sinema salonuna getirildiklerini aktaran Süleymaniye Anaokulu Öğretmeni Hüseyin Atabey, “ Bu etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Okul öncesi öğretmeni olarak çocuklarımızın merak düzeyleri yüksek bu tarz etkinlikleri çok istiyorlar. Deprem ve Sel gibi büyük felaketler yaşadık. Çocuklarımızın bu tür etkinliklere ihtiyacı var. Çok güzel bir etkinlik oldu süreç çok iyi işledi. Çocuklarımızla beraber filmlerimizi izledik çok beğendik. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

ÇOCUKLARIMIZ İLK KEZ SİNEMAYLA TANIŞTILAR

Süleymaniye Anaokulu Öğretmeni Ayla Pelin Pektaş ise “Çocuklarımızla bugün sinemamıza geldik. Şanlıurfa büyükşehir Belediyesi’nin aracılığıyla güzel bir film izledik. Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Çocuklarımız da gelirken çok heyecanlıydı. Biz Eyyübiye ilçesinden geliyoruz. Çocuklarımızın hemen hemen hepsi ilk kez sinemayla tanışıyor. Geçen yıl da buradan yararlanma şansımız olmuştu. Çocuklarımız da çok heyecanlı ve mutlular. Güzel vakit geçirdiler. Sizlerin aracılığıyla Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeynel Abidin Beyazgül’e teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Çocuklar da film izledikleri için mutlu olduklarını belirterek kendilerine ikram edilen patlamış mısırların çok güzel olduğunu aktardılar.

Şanlıurfa’nın kültür ve sanat etkinliklerine büyük oranda katkı sağlayan dijital sinemada her gün farklı seanslarda filmler ücretsiz olarak beyaz perdeye yansıtılıyor. Filmi izlemek isteyenler Atatürk Mahallesi üzerinde bulunan Belediye bahçesi içerisinde yer alan Şair Nabi Kültür Merkezine (Dijital Sinema) giderek izleyebilecekler





YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL