Genel

“Salgından Kapanan Okul Yok”

Covid-19 salgının Trimple Epidemi yani üçlü salgına evrilmesi ile ülke genelinde okullarda vaka sayılarında artışlar yaşanmaya başladı. Türk Eğitim-Sen İzmir Şube Başkanı Merih Eyüp Demir, ülke genelinde kapanan okul olmadığını sınıf..

“Salgından Kapanan Okul Yok”

Covid-19 salgının Trimple Epidemi yani üçlü salgına evrilmesi ile ülke genelinde okullarda vaka
sayılarında artışlar yaşanmaya başladı. Türk Eğitim-Sen İzmir Şube Başkanı Merih Eyüp Demir, ülke genelinde kapanan okul olmadığını sınıf bazlı kapanmaların olabildiğini, İzmir’de eğitime kesintisiz devam edildiğini söyledi. Üçlü Salgın Yaşanıyor, Okullarda Maske Dönemi Başladı

Kamu hastaneleri ve özel hastanelerin acil servisleri Covid-19, Respiratuar Sinsityal Virüs (RSV) ve İnfluenza’nın birleşmesinden oluşan Trimple Epidemi kısaca üçlü salgın vakaları ile dolup taşıyor. Uzmanlar grip vakalarındaki artışta zorunlu maske kullanımının kaldırılmış olmasının etkisinin de büyük olduğuna işaret ediyor. Bu yılki grip vakalarında başrolde, koronavirüsten çok RSV‘nin etkili olduğuna işaret eden uzmanlar, maske kullanımının önemine dikkat çekiyor. RSV virüsünün en çok etkisi altına aldığı yaş grubu çocuklar. Bu nedenle eğitimde RSV salgını nedeniyle maskeye zorunlu dönüş konusu gündeme geliyor. Bazı özel okullarda maske kullanımının zorunlu Çoğu okulda maske kullanımın yaygınlaştığı, okul yönetimlerinin münferit olarak maske kullanımına önem vermeye başladıkları haberleri duyuluyor.

Uzaktan Eğitimi Gerektirecek Bir Yayılım Gözlenmiyor

Türk Eğitim-Sen İzmir Şubesi Başkanı Merih Eyüp Demir, tüm dünyanın ve Türkiye’nin Covid-19 salgını ile mücadele ettiğini, üç yıldır devam eden salgın sürecinde eğitimde aksamalar yaşandığını belirtti. Bu yıl aralık ayının gelmesi ile okullarda gripten kaynaklı mevsimsel salgın vakalarının artış gösterdiğini belirten Şube Başkanı Demir, Covid-19’un ilk yıllarındaki tabloların oluşmadığını gözlemlediklerinin altını çizdi. Maske kullanımının zorunlu olup olmamasına bakılmaksızın eğitimcilerin, velilerin gerekli önlemleri almasını, önleyici bir unsur olması açısından maske kullanımına yönelmelerinin doktorlar tarafından da belirtildiğini söyledi. Başkan Demir, Türkiye genelinde ve İzmir ölçeğinde salgından kaynaklı eğitimde ciddi bir aksama yaşanmadığının altını çizdi. Ülke genelinde bazı illerden aldıkları bilgilere göre okullarda sınıf bazlı kapanmalar olabildiğini, ancak uzaktan eğitime geçilecek düzeyde bir yayılımın söz konusu olmadığını kaydetti.





YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL