Genel

“Sağlıkta Şiddet Konusunda Toplumsal Duyarlılık Şart”

Afyonkarahisar, Bilecik, Isparta ve Kütahya Şubeleri tarafından düzenlenen toplantıda Genel Başkan Semih Durmuş, önemli açıklamalarda bulundu. Sağlıkta şiddet ve malpraktise ilişkin düzenlemeleri içeren kanun teklifini değerlendiren Durmuş, TBMM’de yasalaşarak uygulamaya..

“Sağlıkta Şiddet Konusunda Toplumsal Duyarlılık Şart”

Afyonkarahisar, Bilecik, Isparta ve Kütahya Şubeleri tarafından düzenlenen toplantıda Genel Başkan Semih Durmuş, önemli açıklamalarda bulundu.

Sağlıkta şiddet ve malpraktise ilişkin düzenlemeleri içeren kanun teklifini değerlendiren Durmuş, TBMM’de yasalaşarak uygulamaya girecek olan bu düzenlemelerin sağlık çalışanları ve toplum adına önemli olduğunu belirtti. “Hazırladığımız Raporlar ve Yaptığımız Çalışmalarla Sağlıkta Şiddet Görünür Hale Geldi”

Durmuş, “Sağlıkta şiddetin çözüme kavuşturulması noktasında siyasi iradenin almış olduğu kararı doğru ve yerinde bir karar olarak görüyoruz. Sağlık Bakanlığı ile Adalet Bakanlığı’nın yaptığı çalışmalar neticesinde sağlıkta şiddetin katalog suçlar arasına girmesi çok önemli bir gelişme” dedi. Sağlıkta şiddetin katalog suç sayılmasıyla birlikte artık Türkiye’nin her yerinde aynı cezaların uygulanacağını söyleyen Durmuş, “Biz bunu bu yönüyle önemsemiş oluyoruz. Sağlıkta şiddeti ortadan kaldırmayacaksa bile azalması noktasında çok önemli bir adım. Çünkü sağlıkta şiddet sadece cezaların arttırılmasıyla çözülecek bir hadise değil. Toplumsal duyarlılığın da bu noktada devreye girmesi gerekiyor” dedi. “Sağlık Çalışanları Koruma Altına Alınacak”

Malpraktis nedeniyle de sağlık çalışanlarının yüksek miktarlarda tazminat ödemek zorunda kaldığını ifade eden Durmuş, bu durumun da vatandaşa sunulan sağlık hizmetlerini etkilediğini vurguladı ve yeni düzenlemeyle Mesleki Sorumluluk Kurulu’nun kurulacağını belirtti.

Durmuş, “Kurulacak olan kurulla beraber sağlık çalışanları önemli ölçüde koruma altına alınmış olacak. Sağlık hizmetlerinin de daha nitelikli sunulabilmesinin önünü açmış olacak. Önemli bir karar gerçekten. Bu sıkıntının çözüme kavuşturulmuş olması, en üst mertebede Sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya irade koymuş olması çok önemli.” Dedi. “3600 İçin Üçüncü Toplantı 10 Mayıs’ta“

3600 ek göstergenin emekli maaşlarını ve tazminatlarını doğrudan arttıracağını belirten Durmuş, çalışmaların tamamlanmasıyla 3600’ün hayata geçeceğini söyledi.





YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL