Genel

Sağlık Personeli Banka Promosyonu 29 Bin TL Olacak !

Sağlık Personeli Banka Promosyonu 29 Bin TL Olacak !

Birlik Sağlık Sen Genel Başkanı Ahmet Doğruyol, sağlık personeli banka promosyon anlaşması hakkında kamuoyunda konuşalan rakamlar üzerine bir değerlendirmede bulundu. Sağlık personelinin promosyon anlaşmasının Ziraat Bankası ile yapıldığı, toplamda 29 bin TL’ye anlaşma sağlandığı bildirildi. Sağlık Personeli Banka Promosyonu Hayal Kırıklığı Yarattı

Anlaşmanın beklentilerin çok altında kaldığını anlatan Birlikte Sağlık Sen Genel Başkanı Ahmet Doğruyol, “Bu nasıl promosyon anlaşması” şeklinde tepkisini dile getirdi. Sağlık Bakanlığı’nın sağlık personelleri adına olumsuz bir karara imza attığını dile getiren Başkan Doğruyol, “Bazı basın yayın organlarına yansıyan habere göre; Sağlık Bakanlığının tüm personellerine yönelik tek elden yaptığı promosyon anlaşması, aylık 700 TL’den, 3 Yıllık toplamda 25.200Tl. Peşin.1800Tl nakit para puan, 6. Ayda 1000 TL para puan, 12. Ayda 1000 TL para puan olmak üzere toplamda 29000 TL ye anlaşıldığı ve ödemenin 15 Ocakta gerçekleşeceği yönünde ve anlaşmanın Ziraat Bankasıyla yapıldığı haberleri yayınlandı” dedi. Birlik Sağlık Sen “Bu Nasıl Promosyon Anlaşması?” Sağlık Bakanlığı Tarafından Resmi Bir Açıklama Yapılmadı.

Doğruyol, konu hakkında şu açıklamayı yaptı, “30 İlin sözleşmesinin 1 Ocak tarihi itibarıyla sözleşmesinin bittiği, sözleşmesi biten illerin hangi iller olduğunun açıklanmadığı, 15 ilin özel bankalarla anlaşma yaptığı, üç beş ay, ya da 2-3 yıl sonda sözleşmesi bitecek olanların durumu ne olacak gibi karmaşık bir durum ortada.

Guatr Belirtileri Nelerdir 

Her ne kadar Sağlık Bakanlığı tarafından resmi bir açıklama yapılmamış olsa da, gerçeklik payının yüksek olduğu bir haber olduğunu düşünmekteyiz” Bakanlık Yetkili Sendikayı Yok Saymış Olabilir Mi?

“Eğer haber doğruysa, mevzuat gereği anlaşmanın bakanlık yetkilileri ve yetkili sendikanın yani Sağlık Sen’in de olduğu bir komisyonda görüşülmüş olması gerekir. Bu güne kadar yetkili sendikadan bir ses çıkmadığına göre, bakanlık yetkili sendikayı yok saymış olabilir mi? diye düşünmeden geçemiyoruz. Farklı kurumlarımız tarafından bu güne dek yapılmış olan promosyon anlaşmalarının limitlerinin daha yüksek olması, ve bakanlığın yaptığı anlaşmanın daha düşük ve belli bölümünün para puan olarak verilmesi maalesef sağlık çalışanlarımızın motivasyonunu bozmuştur. Tüm çalışanlarımız beklemektelerdi ki, Sağlık Bakanlığımızın tek elden yapacak olduğu promosyon anlaşması oranı daha yüksek olsun. Daha az çalışanı olan kurumların daha yüksek rakamlarda promosyon alması yüzbinlerce çalışan adına yapılan promosyon anlaşması rakamının daha düşük olmasının bir izahının da olması gerekir diye düşünüyoruz. Yoksa sağlık çalışanlarımızın kafası daha çok karışacak”





YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL