Genel

SAĞLIK KURULUNDA NELER OLUYOR ?

SAĞLIK KURULUNDA NELER OLUYOR ?

Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Sağlık Kurulu’nda usulsüz bir şekilde sağlık raporu verildiği iddia ediliyor.

Engelli olan bir vatandaşa ait sağlık raporu aynı TC numarasıyla başka birine verildiği ileri sürüldü.

Şanlıurfa’da yaşayan yüzde 90 oranında engelli bir kişinin “Erişkinler için engellilik sağlık kurulu raporu” Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sahte evraklarla bir başkasının adına yapıldığı iddia edildi.

Süresiz olan sağlık raporu, vatandaşın TC kimlik numarası kullanılarak bir başkasına süreli rapor olarak verildiği iddialar arasında yer aldı.

Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki rapor skandalı yaşlı vatandaşın maaşının kesilmesiyle ortaya çıktı.

Evde bakım maaşının yatırılmadığını öğrenen yaşlı vatandaşın yakınları soluğu hastanede aldı.

Yaşlı vatandaşın süresiz engelli raporunu hastanedeki örnekle karşılaştıran yakınları, aynı TC numarasıyla yaşlı vatandaşın raporunun bir başkasının adına yapıldığını iddia etti.

Vatandaşa ait olan raporun başka birinin adına çıkarılmasına tepki gösteren yaşlı vatandaşın yakınları durumun düzeltilmesini istedi.

Yaşlı vatandaşın yakınları hastane yetkililerinden raporun yeniden düzenlenmesini istediler.
Hastanede yeni rapor için olumsuz yanıt alan yaşlı vatandaşın yakınları olayı yargıya taşıyacak.

 

Hastanedeki rapor skandalının ardı arkası kesilmezken birçok kişinin bu durumdan mağdur olduğu iddia edildi.

Sağlık raporunun verildiği Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki sağlık raporu skandalının teknik bir hatadan kaynaklanan bir sorun mu, yoksa hastane içerisinde sağlık raporunu başkalarının adına düzenleyen bir şebeke mi olduğu sorusunu akıllara getirdi.

Hastanedeki rapor skandalı yaşlı vatandaşın süresiz olan sağlık raporunun süreli olarak usulsüz bir şekilde yapılmasıyla ortaya çıktı.





YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL