Genel Yerel Haberler

Özdiker çarşısında takasa karşı yeni takas teklifi

Özdiker çarşısında takasa karşı yeni takas teklifi

Kamulaştırılma kararı ile Büyükşehir Belediyesi’yle karşı karşıya gelen Özdiker Pasajı esnafının yaptığı pankartlı eylemi sonrası açıklama geldi. Belediye “Esnafın ticari faaliyetleri etkilenmeyecek” diyerek esnafa takas önerdiklerini belirtti. Bu açıklamanın hemen ardından bu kez de esnaftan teklif geldi. Takasa karşı yeni bir yet takası.

Kente yeni meydan kazandırmak amacıyla kamulaştırma kararıyla yıkılması gündemde olan Özdiker Kuyumcular Çarşısı esnafının geçtiğimiz günlerde protesto amaçlı astığı pankartlar belediye ekipleri tarafından kaldırıldı. Esnaf, sonrasında davul zurna eşliğinde yeni pankart asmıştı.

Belediye ile esnafı karşı karşıya getiren çarşı gündemdeki yerini korumaya devam ederken, Belediye esnafın tepkisinin ardından yazılı bir açıklama yaptı.

Ticari faaliyetlerine devam etmek isteyen esnaflara, mülkiyeti Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesine ait olan ve Büyükşehir Belediyesi Ana Hizmet Binası yanında bulunan 50 adet dükkân ile kamulaştırma kanununa göre trampa(takas) önerilmiştir.” denildi.

Bu takasa karşılık olarak da Özdiker çarşı esnafı yeni bir takas yeri önerdi. Yapılan açıklamada, “Büyükşehir Belediyesi bize bir teklif getirdi. Biz para istemiyoruz. Biz de onlara bir teklif götürelim. Esnaf olarak  kararımız şudur. Belediyemizin dükkanlarımıza verdiği fiyat değeri 3’te 1’dir. Biz genel olarak artık bugünden itibaren dükkanımıza karşı kesinlikle dükkan istiyoruz. Talebimizde  şuan atık yer olan Kızılay meydanı yer altı çarşısı. Belediye başkanımız orayı bize versin oraya onun ismini de koyalım” dediler.

 

 





YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL