Genel

Özdağ’dan Kılıçdaroğlu’na destek

Özdağ’dan Kılıçdaroğlu’na destek

Özdağ’dan ikinci turda Kılıçdaroğlu’na destek

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, cumhurbaşkanı seçimini ikinci turunda adaylardan Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleme kararı verdiklerini söyledi. 

Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Özdağ, Zafer Partisi Genel Merkezi’ndeki görüşmenin ardından ortak basın açıklamasını yaptılar. 

Kemal Kılıçdaroğlu, güzel bir toplantı yaptıklarını ifade ederek, “Türkiye’nin geleceği açısından, Türkiye’nin huzurlu bir ülke olması açısından, Türkiye’nin güçlendirilmiş parlamenter sisteme kavuşup, daha sağlıklı bir yol yürümesi açısından her iki siyaal parti sorumluluklar taşıyor. Bizler de bu sorumluluğun bilincinde bir araya geldik. Oturduk, konuştuk, güzel sonuçlar elde edildi” dedi. 

Seçim sonrasında tekrar buluşacaklarını ve Türkiye’yi huzura kavuşturacak adımları kararlılıkla atacaklarını söyledi. 

Kılıçdaroğlu’na destek çağrısı

Ümit Özdağ ise Türkiye’nin en önemli sorunun 13 milyon sığınmacı ve kaçağın vatanlarına geri gönderilmesi olduğunu belirterek, “Bu 13 milyon vatanlarına geri yollanmadan ve yenilerinin gelmesi kararlı politikalarla engellenmeden Türkiye’nin ekonomik sorunlarını aşması mümkün değildir. Yılda 11 milyar dolar sığınmacılara harcayarak Türk halkını fakirlikten kurtaramayız” dedi. 

 Cumhurbaşkanı seçiminde ikinci turun 28 Mayıs’ta yapılacağını hatırlatan Özdağ, şöyle konuştu:

“AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Bey bizi ziyaret etti. Bizden destek istediler. Kendilerine sorduk, ‘Sığınmacılar konusunda ne yapmayı düşünüyorsunuz’ diye. Anlattıkları şey sığınmacıların vatanlarına dönmesini içermiyordu. Kemal Bey ile görüştük. Kemal Bey, çok net bir şekilde sığınmacıların vatanlarına dönmesi gerektiğini ve bu politikayı izleyeceğini söyledi. 

Bu politikanın detaylarını konuştuk ve Zafer Partisi’nin önermiş olduğu, bir sene içinde uluslararası hukuka uygun, insan hakların gözeten… Suriyelilerin Suriye’de güvenliğini sağlayacak, Türkiye ekonomisinin üzerindeki büyük yükü de kaldıracak, sokaklarımızı tekrar güvenli hale getirecek, uyuşturucu çetelerini sokaklarımızdan, okullarımızın önünden çözecek bir model üzerinde kendisiyle fikirbirliğine vardık. Ve bundan dolayı da Zafer Partisi olarak Sayın Kılıçdaroğlu’nu cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda destekleme kararı verdik.”

Özdağ, tüm seçmenlere Kılıçdaroğlu’nu destekleme çağrısı da yaptı. 

Özdağı’ın kararını açıklamasının ardından basın toplantısını izleyen bir gruptakiler “Birleşe birleşe kazanacağız”, “Bozkurt Ümit” şeklinde sloganlar attı. 

İşbirliği protokolü

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ arasında imzalanan “Cumhurbaşkanı seçimi ikinci turu ve sonraki süreçte işbirliği protokolü” açıklandı.

İki genel başkanın imzasını taşıyan protokolün kapsamı “Zafer Partisi ile Millet İttifakı bileşenleri arasında, Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçiminde ve sonraki süreçte yapılacak iş birliği esasları” olarak tanımlanıyor.

AK Parti hükümetlerinin “sosyal yıkım, yolsuzluk, yoksulluk, devlet krizi, sığınmacı sorunu, rant-borç-talan ekonomisi ve neden olduğu ağır ekonomi sorunları ve toplumun siyasi kutuplara bölünmesi” gibi sorunlar yarattığı belirtilen protokolde, bunların çözümü için ortak çalışma ve işbirliği yapılmasını öngürülüyor.

Protokolde bu kapsamdaki yedi başlıkta belirtilen temel ilkeler şöyle sıralanıyor:

“-Anayasamızın ilk 4 maddesi ve 66. madde de yer alan Türk Vatandaşlığı konusundaki tanımı ve içeriği korunacaktır.

-1924 yılında kurulan milli-üniter-laik devletten asla taviz verilmeyecektir. Bu değerlere bağlı kalınacaktır.

-Başta Suriyeliler olmak üzere tüm sığınmacılar ve kaçaklar en geç 1 yıl içerisinde ülkelerine geri gönderilecektir.

-Devletin varlığı ve bütünlüğünü hedef alan başta FETÖ, PKK, IŞİD olmak üzere bütün terör örgütleri ile etkin ve kararlı mücadele edilecektir. Terörle mücadele çerçevesinde, terörle bağlantısı hukuki kanıtlarla sabit olan mahalli idare yöneticileri yerine devlet görevlileri ataması uygulamasına yargı kararı çerçevesinde devam edilecektir. Terörle müzakere değil, mücadele edilecektir. Türkiye’nin milli ve üniter devlet yapısını hedef alan hiçbir siyasi ve hukuki düzenlemeye izin verilmeyecektir.

-Devletin bütün birimlerinde yapılacak görevlendirmelerde sadakat değil, liyakatin esas alınması sağlanacaktır.

-Bütün yolsuzluklar ile hukuk çerçevesinde çok etkin bir şekilde mücadele edilecektir.

-Devletin vatandaşına karşı şeffaf olunması ve açık davranması konularında tam mutabakata varılmıştır.”

Özdağ’dan ‘İçişleri Bakanlığı’ mesajı

Ümit Özdağ, toplantı önçesinde sosyal medya paylaşımında “Ben İçişleri Bakanı” ifadesini kullandı. 

Özdağ, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “CHP Gençlik Kolları duvarları ‘Suriyeliler gidecek’ yazılarıyla boyadı” haberini ilişkilendirerek, şunları yazdı:

“Öncelikle elinize sağlık gençler. Size Zafer Partisi’ndeki şablonları da verelim. Ve söz ben İçişleri Bakanı olarak yollayacağım. Ancak sadece Suriyeliler değil Türkiye’yi dünyanın lunaparkı zanneden, kadınlarımıza cariye muamelesi yapan, sokaklarımızı uyuşturucu cennetine çeviren, selefi cihatçı örgütlenme yapan ve yılda 11 milyar dolarımızı yiyen herkes gidecek. Bugün saat 11.00’i bekleyin.”





YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL