Genel

Okulların Elektrik Tarifesi Hakkında Açıklama !

Okulların Elektrik Tarifesi Hakkında Açıklama !

Okulların Elektrik Tarifesi Hakkında Açıklama !  Eğitim-Sen MEB’in okulların elektrik ve doğalgaz faturaları hakkında açıklama yapmasını ve sorularına yanıt üretmesini istedi.

Hasta garantili hastanelerin, yolcu garantili havaalanlarının ve geçiş garantili köprülerin siyasi iktidar için övünç kaynağı, halkın büyük kısmı için ise ekonomik yük olduğu ülkemizde, okulların elektrik ve doğalgaz kullanımı üzerinde çeşitli soru işaretleri oluşturmaktadır diyen Eğitim-Sen “Kamu kaynaklarının eğitim ve sağlık gibi temel kamu hizmetlerine yatırım yapmaktan çok, yandaş sermaye çevrelerinin ihya edilmesi için kullanılması, dağıtım şirketlerinin okullardaki elektrik ve doğalgaz kullanımından nasıl bir kazanç elde ettiklerinin açıklanmasını zorunlu kılmaktadır. Çünkü geçmiş dönem Sayıştay raporlarında, okulların elektrik kullanırken ticarethane statüsünde değerlendirilmesinin yüksek fatura tutarlarına yol açtığı ve kamuyu zarara uğrattığı ifade edilmişti. Ayrıca 2021 yılında yayınlanan 2020 MEB Sayıştay raporunda da okullardan doğalgaz kullanımı için güvence bedeli istenmesinin yol açtığı sorunlara dikkat çekilmişti” dedi. “Eğitim Bakanlığı’ndan Sorularımıza Yanıt Vermesini İstiyoruz”

Eğitim Bakanlığı’ndan sorularına yanıt üretilmesini isteyen Eğitim-Sen,”“Halkın ödediği vergiler aracılığıyla kamu kurumlarının temel ihtiyaçları mı yoksa dağıtım şirketlerinin kasası mı finanse edilmektedir?” sorusuna acilen yanıt üretilmelidir. Bu nedenle kamu yararının mı yoksa dağıtım şirketlerinin çıkarlarının mı korunduğunu öğrenmek için Milli Eğitim Bakanlığı’ndan sorularımıza yanıt vermesini talep ediyoruz” dedi.





YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL