Gündem

Mustafa Kemal Üniversitesi Hastanesi’nde Yaralılara İlk Müdahale Yapılıyor

Mustafa Kemal Üniversitesi Hastanesi’nde Yaralılara İlk Müdahale Yapılıyor

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Hastanesi’nde deprem enkazından çıkartılan yaralı hastalara müdahaleler son hızıyla devam ediyor. Bilim Sağlık Haber Ajansı (BSHA) şu anda hastanede görevli Yoğun Bakım Hemşiresi Burak Seçinti ile irtibata geçerek bilgi aldı. Hastane bölgesinde AFAD, UMKE, Sağlık Bakanlığı Özel Kurtarma Ekipleri, özel hastanelerden gelen ekiplerin bulunduğunu belirten Hemşire Seçinti, durmadan çalıştıklarını belirterek yoğun bakım ihtiyacı olan hastalar olduğuna, hastane bünyesinde ilave ameliyathane kurulma çalışmalarının söz konusu olduğuna dikkat çekti. 

  “Koridorlarda Bekletilen Yaralılar Servislere Alınıyor”

Acil yoğun bakım ihtiyacı olan hastaların olduğu hastanede, ortopedik travma vakalarının bulunduğunu söyleyen Seçinti, “Burada devlet tüm imkanlarını sunuyor. Ventilatör, oksijen ihtiyacı konusunda hepsi katlarda var yalnız alt katlar şu anda kullanıldığı için bir takım eksiklikler yaşanıyor. Üst katlara çıkılmaya başlandı tedavi için. Durmadan ara vermeden vaka alınıyor. Hastalar soğuk nedeniyle hipotermik durumdalar” dedi.  Yetkililere Çağrı!

Sosyal Medya twitter üzerinden de yetkililere seslendiklerini söyleyen Burak Seçinti, acil ameliyathanenin açıldığını ifade etti. Hastaların hastanenin üst katlarına doğru hastaların transfer edildiğini söyleyerek şunları kaydetti: “Burada acil yakın takip ve yoğun bakım ihtiyacı olan hastalarımız var. Lütfen sesimizi duyun. Komşu şehirlerimize bu hastaların gönderilmesi zorunlu. Tam teşekküllü hastanelere bu hastaların sevk edilmesi için tüm yetkililere sesleniyoruz.”





YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL