Genel

Muharrem İnce adaylıktan çekildi

Muharrem İnce adaylıktan çekildi

Muharrem İnce, cumhurbaşkanı adaylığından çekildi

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, cumhurbaşkanı adaylığında çekildiğini açıkladı. 

İnce, yaptığı açıklamada, 40 yıldır siyasetin içinde olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Son 45 günde gördüklerimi son 45 günde görmedim. Sahte haberler, sahte görüntüler, sahte dekontlar… Olmayan jipler, oymayan bacanaklar. İsrailli porno sitesinden alıp, beni kelleyi kesiyor yayınlıyor. Bunu yayınlayanlar var. Bütün bunlar olurken bu ülkenin savcıları, bu ülkenin gazetecileri buna değinmedi. Bir tanesi çıkıp demedi…. 45 gündür itibar suikastı yapılıyor. Emniyet bulmuyor, savcı soruşturmuyor. 

Kimse yazmıyor, yazanlar da FETÖ’cülere ortak gibi yazıyor. Özel hayatın diye gizliliği diye yazıyorlar. Özel hayatın gizliliği diye yazanlar FETÖ’cülerin ortağıdır. 

Özel hayatın gizliliği için benim böyle görüntülerimin olması lazım. Benim böyle bir görüntüm, benim böyle bir ses kaydım yok. Bu özel hayat falan değil bu iftira. Yazıyor gazetecinin biri gerçek ya da montaj fark etmez diyor. Gerçek ya da montaj farketmez diyemezsin,  Çünkü gerçek değil, bunu biliyor. 

Türkiye Cumhuriyeti benim itibarımı koruyamamıştır. Bir yurttaşının, bir cumhurbaşkanı adayının itibarını korumakla görevlidir devlet. Bu ülkenin savcıları, bu ülkenin medyası, bu ülkenin medyası benim itibarımı korumakla görevlidir. Beş milyon dolarlık banknot yazıyor geçiyor adam.  Pazar günü 10 milyon dolar havale yapıyorlar. Oğlumun üzerinden 350 milyon dolar… 8 milyar dolara kadar çıktı. Devletin kasasında yok o kadar. Bu kadar itibar suikastı yapılırken bu ülkenin savcılarının ortaya çıkmamasını anlamış değilim. 

Her şeyim ortada. Benden başka mal varlığını açıklayan yok. Ben açıklıyorum bana çamur atılıyor. Adam çıkıyor ‘evini nereden aldın’ diyor. Ya ben evimi 2016’da aldım. Ne kadar kaçak FETÖ’cü varsa saldırıyor. Bir yandan FETÖ’cüler bir yandan PKK’lılar saldırıyor. Döne döne vuruştum bunlarla. Her gün bir iftira var, 45 gün boyunca. Bu kadar dayanıklı olduğumu ben de bilmiyordum. ”

İnce, yapılan itibar suikastı karşısında “devletin, bir cumhurbaşkanı adayına sahip çıkamadığını” da söyledi

“Adaylıktan çekiliyorum”

İnce, pazar günü sandığa gidileceğini ifade ederek, şöyle devam etti:

“Memleket Partisi Türkiye’nin geleceği için önemlidir. Mutlaka o Meclis’te olmalıdır. HDP var, CHP listelerindeki Saadet, Gelecek var… Bir de AKP var. Atatürkçüler azınlıkta olacak Meclis’te. Memleket Partisi o Meclis’te mutlaka olmalıdır. Türkiye’nin sigortası Memleket Partisi’dir. İstedikleri kadar montaj yapsınlar. Memleket Partisi’ne her evden bir oy istiyorum.

Bu atılan iftiralara, ‘Saraya giden CHP’li’den başlayarak ‘saraydan para aldı çekilemez’ diyenlere bu alçaklığı yapanlara sesleniyorum: Diyorum ki, bakın benim bu kumpaslardan, bu sahte dekontlardan, olmayan jiplerden korktuğum yok. 45 gündür direniyorum. En son geldiğim noktada adaylıktan çekiliyorum, bunu memleketim için yapıyorum. Türkiye’ye üçüncü bir seçenek önerdim. Ne Cumhur ne Millet, tek yol Memleket dedim. Seçimi kaybettiklerinde hiçbir bahaneleri kalmasın. Cumhurbaşkanı adaylığından çekiliyorum.”





YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL