Genel

Maden ocağında patlama

Amasra bir kömür madeni ocağında meydana gelen patlamada 28 işçi yaşamını yitirdi, 11 işçi hastanede tedavi altına alındı. (Foto: Depo Photos)

Maden ocağında patlama

Bartın’ın Amasra ilçesindeki bir kömür madeni ocağında meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre 2 işçi öldü, 20 işçi yaralandı. Ocaktaki işçileri kurtarma çalışmaları sürüyor.  

Bartın Valiliği’nden yapılan açıklamada, “Amara Taskömürü İşletme Müessesinde saat 18.15 sularında -300 kotunda henüz nedeni belli olmayan kısmi bir patlama meydana gelmiştir. Olay yerine tüm ekiplerimiz seferber edilerek gerekli calışmalara baslanmıştır” denildi. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Bartın’da, bir maden ocağında meydana gelen patlamada, şu anki bilgilere göre; 2 vatandaşımız hayatını kaybetti, 20 yaralımız var” bilgisini verdi. 

Koca, çevre illerden bölgeye takviye ekipler gönderildiğini de bildirdi. Ayraca, bölgeye AFAD kurtarma ekipleri de yönlendirildi. 

 Can kaybı arttı ve 28’e ulaştı

Bartın Valiliğinden, gece geç saatlerde yapılan  açıklamada, Amasra Taşkömürü İşletme Müessesine ait maden ocağında saat 18.15 sularında -300 kotunda meydana gelen kazada şimdiye kadar 36 maden işçisinin kaza alanından çıkarıldığı belirtildi.

Açıklamada, yeryüzüne çıkarılan işçilerden 25’inin hayatını kaybetmiş olduğu, 6 işçinin de tedavi için İstanbul’a sevk edildiği duyuruldu. Açıklamaya göre, 5 işçi de Bartın’daki hastanelerde tedavi altına alındı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, maden ocağındaki patlamanın saat 16.00-00.00 vardiyası sırasında 18.15’te meydana geldiğini belirtti. Dönmez, ilk belirlemelere göre, patlamanın grizu patlaması olarak değerlendirildiğini söyledi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından, “Bartın’daki patlama sebebiyle can kayıplarımızın sayısı 28’e ulaştı. İstanbul’da 6, Bartın’da 5 olmak üzere toplam 11 hastamızın tedavisi için gereken her şey yapılıyor” bilgisini paylaştı.  

Bakanlar bölgeyde 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yerinde koordinasyon sağlanması için bölgeye gittiği açıklandı. 

CHP’den bir heyetin de Amasra’ya hareket ettiği açıklandı. 

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da Cumhuriyet Savcılığı’nın olayla ilgili soruşturmaya başladığını açıkladı. 

Erdoğan Bartın’a gidecek

Öte yandan, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün Diyarbakır’a yapacağı ziyareti iptal ettiği bildirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün Bartın’a gidecek.





YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL