Genel

KKTC hükümeti istifa etti

KKTC hükümeti istifa etti

KKTC’de Başbakan Faiz Sucuoğlu hükümeti istifa etti. BRT, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın hükümetin istifasını kabul ettiğini bildirdi.

Hükümetin istifasına Başbakan Sucuoğlu ile Maliye Bakanı Sunat Atun arasındaki sert tartışmanın neden olduğu belirtildi. 

Sucuoğlu’nun bugün Tatar’la bir kabine değişikliği için görüştüğü de belirtildi. Cumhurbaşkanı Tatar’ın, Sucuoğlu’nun Atun’un görevden alınması isteğini kabul etmediği de kaydedildi.

Sucuoğlu elektrik fiyatlarında indirime gidileceğini açıklamış, Atun ise buna karşı çıkmıştı.

Sucuoğlu: “‘Görev yeniden bize verilecek”

KKTC başbakanlığından bugün istifa eden Faiz Sucuoğlu görevin bir-iki gün içinde yeniden kendisine verileceğini söyledi.

Gündem Kıbrıs gazetesinin haberine göre Sucuoğlu, cumhurbaşkanı Ersin tatar ile görüştükten sonra yaptığı ilk açıklamada, “en kısa sürede tekrardan görevlendirme olacak, süreç yeniden başlayacak. Görev bizlere verilecek” dedi.

Ülkenin içinde bulunduğu durumda bir günün dahi çok önemli olduğunu ve süratle yeni hükümeti kurmak gerektiğini belirten Sucuoğlu, Cumhurbaşkanı tatar ile “uzun uzun genel durumu konuştuk, herhalde bir iki gün içerisinde görev verilecek” ifadesini kullandı. 

“Ben demokratik olarak hükümeti kurma görevinin ana muhalefete de verilebileceğini söyledim” diyen Sucuoğlu, “yeni hükümette değişiklikler olacağını” belirtti.

Bir soru üzerine Cumhurbaşkanı’na kırgınlığı olmadığını ama “görüş ayrılıkları olabileceğini” söyleyen Sucuoğlu, “Cumhurbaşkanı’nın düşüncesine de saygı duymak lazım” dedi.





YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL