Sağlık

Kızılay Kağıthane Hastanesi’nde Hemoroid Hastalığına Lazer Tedavisi

Halk arasında basur olarak bilinen hemoroid hastalığı toplumdaoldukça sık görülen ve yaşam kalitesini düşüren bir rahatsızlık olarak öneçıkıyor. Kızılay Kağıthane Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Kazım Terzi, hastanedeuygulanmaya başlanan..

Kızılay Kağıthane Hastanesi’nde Hemoroid Hastalığına Lazer Tedavisi

Halk arasında basur olarak bilinen hemoroid hastalığı toplumdaoldukça sık görülen ve yaşam kalitesini düşüren bir rahatsızlık olarak öneçıkıyor. Kızılay Kağıthane Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Kazım Terzi, hastanedeuygulanmaya başlanan yeni lazer yöntemi ile 10 dakikada hastaların bu illettenkurtulabileceğini belirtti.

Teknolojigeliştikçe yeni ve daha etkili tedavi yöntemleri ortaya çıkıyor. Türkiye’desayıları milyonlarla ifade edilen halk arasında basur yani Hemoroitrahatsızlığına çözüm artık çok basit.  10 Dakikalık İşlemle Hemoroid İlletinden Kurtulun

KızılayKağıthane Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Kazım Terzi, hastanedeuygulanan dünyanın en küçük ve en güçlü lazer cihazı ile hastaların aynı güntaburcu olabileceklerini belirtti. Op. Dr. Terzi, “Hemoroid makatta ele gelenşişlik olarak tanımlanır ve hastaların kanama şikayeti ile hastanelere koştuğubir şikayettir. Dikkat edilmezse çeşitli rahatsızlıklara da davetiyeçıkartabilen ve uygun tedavi yapılmazsa sık sık tekrarlayan bu rahatsızlıkta doğruyöntemin tercih edilmesi gerekmektedir.  Hastanemizde uygulanan ve piyasadaki tüm lazercihazları arasında en gelişmişi kabul edilen bir cihazla artık 10 dakikada burahatsızlıktan kurtulabilirsiniz. Hastaneye yatmadan, günü birlik tedavi şeklindeuygulanan bu yöntem sayesinde hastalar tedavi sonrası normal hayatlarına kısasürede devam edebiliyor” diye konuştu. Lazerle hemoroid tedavisi nedir?

Op. Dr.Kazım Terzi uygulanan lazer yöntemi hakkında bilgi verdi. Terzi, “İnsanlardaortalama yüzde otuz sıklıkla görülen hemoroid, erkek ve kadınlarda arada yüksekbir farklılık olmayan oranlarda görülmektedir. 20 ile 50 yaş arası kişilerhastalığın en çok görüldüğü hasta grubudur. Hemoroid tedavisi, hastanın tıbbidurumuna göre farklı yöntemlerle yapılabilmektedir. Lazerle hemoroid tedavisi;lazerle, hemoroid memesinin büzülmesi ve yapısı bozulmuş damarların koagüleedilmesidir. Lazerle hemoroid tedavisi, halk arasında ameliyatsız hemoroidtedavisi olarak da bilinmektedir. Lazerle hemoroid tedavisi, çoğu hasta grubuiçin tercih edilen popüler bir hemoroid tedavi yöntemidir. Hastaya genel veyaspinal anestezi ile yapılabilen cerrahi bir operasyondur” dedi. Lazerle hemoroid tedavisi avantajları nelerdir?

Lazerleyapılan tedavinin geleneksel tedavi yöntemlerine göre çok daha fazla avantajıolduğunu belirten Kızılay Kağıthane Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr.Kazım Terzi, “Lazerle yapılan hemoroid tedavinin kuşkusuz en büyük avantajı açıkyara, ağrı ve enfeksiyon olmamasıdır. Kısa sürede uzman ekiplerimiz tarafındangerçekleştirilen operasyonla kısa ve kaliteli iyileşme ile hasta çabucak normalhayatına dönebilmektedir” dedi.





YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL