Genel Politika

Kılıçdaroğlu’nun elektriği Haziran’a kadar kesilmeyecek

Kılıçdaroğlu’nun elektriği Haziran’a kadar kesilmeyecek

Kılıçdaroğlu’nun “Faturamı ödemeyeceğim çıkışı” gündemdeki yerini korurken, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı’nın 21 dağıtım şirketiyle yaptığı görüşmenin detayları ortaya çıktı. Yönetmelikteki 65 yaş üstü kuralına göre 73 yaşında olan Kılıçdaroğlu’nun elektriği en erken Haziran ayında kesilebilecek.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in 21 dağıtım şirketiyle yaptığı görüşmenin ayrıntısını açıkladı.

CHP’li Akın, “İktidarın, dağıtım şirketlerinden fatura tahsilatlarını sıkı takip etmelerini istediğini, genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘Zamlar geri alınıncaya kadar faturamı ödemeyeceğim’ açıklamasının etkisinin ne olacağının belirlenmesini talep ettiğini öğrendik” dedi.

Cumhuriyet’e konuşan Akın, “İktidarın, dağıtım şirketlerinden fatura tahsilatlarını sıkı takip etmelerini istediğini, genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘Zamlar geri alınıncaya kadar faturamı ödemeyeceğim’ açıklamasının etkisinin ne olacağının belirlenmesini talep ettiğini öğrendik. Vatandaş indirim için bu toplantıya kilitlenmişken; iktidarın gündemi genel başkanımızın söyleminin tahsilatlara etkisinin ne olacağının ölçülmesi oldu” dedi.





YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL