Yerel Haberler

Karaköprü’de 21 Bin Metrekarelik Yeşil Alan İçin Çalışmalar Sürüyor

Karaköprü’de 21 Bin Metrekarelik Yeşil Alan İçin Çalışmalar Sürüyor

Karaköprü Belediyesinin Seyrantepe Mahallesinde yeşil alan oranını artırmak için 21 bin metrekare alan üzerinde kazandıracağı parkın ağaçlandırma ve çevre düzenlemesi çalışmaları devam ediyor

Karaköprü Belediyesi ilçede yeşil alan oranını artırmak için yeni park yapımı çalışmalarını sürdürüyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince ilçeye yeni yeşil alanlar kazandırılması için programlı olarak belirlenen alanlarda yeni park kazandırma çalışmaları gerçekleştiriyor.

İlçenin hızla büyüyen yerleşkelerinden olan Seyrantepe Mahallesi’nde 21 bin metrekare alan üzerinde 4 etaptan oluşan büyük bir parkın yapım çalışmaları devam ediyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından parkın ağaçlandırma ve çevre düzenlemesi çalışmaları gerçekleştirilirken, çimlendirme, mobilya ve oyun grubu montajının ardından yeni park vatandaşların hizmetine sunulacak.

Konutlaşmayla büyüyen ilçede yeşil alan sayısının artmasına önem veren Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli’nin talimatıyla ilçeye ciddi oranda yeşil alan kazandırılırken, Başkan Baydilli’nin koyduğu hedefle ilçeye her ay en bir park kazandırmak için çaba gösteriliyor.

Karaköprü’nün her yönüyle örnek bir ilçe olduğunu söyleyen Başkan Metin Baydilli, yeşil alan konusunda da hem Şanlıurfa’nın en fazla yeşil alana sahip ilçesi hem de yapılan parklarla örnek ilçe olmaktan gurur duyduklarını dile getirdi.

Başkan Baydilli, “Karaköprü Belediyesi olarak yeşil alan hizmetine çok önem veriyoruz. Vatandaşlarımızın dinlenebilecekleri, çocukların güvenle oynayabileceği yeşil alan sayımızı artırmak için Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerimiz yoğun bir mesai harcıyor. Bu anlamda Seyrantepe Mahallemize kazandıracağımız 21 bin metrekarelik büyük parkımız mahallemize çok güzel bir hava katıp çehresini değiştirecek, çevrenin yeşil alan ihtiyacını önemli ölçüde giderecek.

4 etaptan oluşan parkımızda çalışmalarımızı hızlı bir şekilde ilerletiyoruz ve tamamlandığında gerçekten o bölgedeki vatandaşlarımız için güzel bir dinlenme ve yaşam alanı oluşturulacak. Ağaç dikimi ve çevre düzenlemesi çalışmalarını tamamladık ve inşallah kısa sürede kalan faaliyetleri de bitirip yaz gelmeden yeni parkımızı vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. 21 dönümlük bu büyük parkımızın ilçemize, Seyrantepe Mahallesine şimdiden hayırlı olmasını diliyorum” diyerek ihtiyaç olan yerlerde yeni yeşil alan kazandırma çalışmalarının süreceğini ekledi.

Karaköprü Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından 2024 yılı sonuna kadar ilçeye toplamda 85 bin metrekarenin üzerinde 15 yeni parkın ilçeye kazandırılması hedefleniyor.

 





YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL