Genel

Kanun Teklifi Sağlık Çalışanlarını Memnun Edecek Düzeyde Mi ?

Kanun Teklifi Sağlık Çalışanlarını Memnun Edecek Düzeyde Mi ?

Sağlık çalışanlarının haklarıyla ilgili TBMM’ye gelen kanun teklifini değerlendiren Genel Başkan Semih Durmuş, “Yasa teklifinin içeriği sağlık çalışanlarını memnun edecek düzeyde.” dedi.

Kanun teklifini değerlendiren Genel Başkan Semih Durmuş, “Yasa teklifinin içeriği sağlık çalışanlarını memnun edecek düzeyde. Ancak, uygulamaya geçerken yönetmeliklerin yasanın içeriğini negatif yöne çevirme ihtimalinin endişesini de yaşıyoruz. Bu durumda, itirazlarımızı yaparak mücadelemize devam edeceğiz” şeklinde konuştu. “Sağlık Kuruluşlarında Devletin Varlığı Daha Çok Hissettirilmeli”

Sağlık çalışanlarının en önemli sorunlarının başında şiddetin geldiğini söyleyen Durmuş, Sağlık Bakanlığının uğraşları ve Adalet Bakanlığının destekleriyle sağlıkta şiddetin katalog suçlar arasına girdiğini hatırlattı. Düzenlemenin çok önemli olduğunu belirten Durmuş, kanunların kendi başına yeterli olmayacağını söyledi. Sağlıkta şiddetin ortadan kalkabileceğine inandıklarını dile getiren Durmuş, “Yapılan düzenlemeleri önemli buluyoruz. Ancak şiddeti körükleyen sorunlar da ortadan kalkmalı. Bunun için de çalışmalar yapılmalı. Sağlık kuruluşlarında devletin varlığı daha çok hissettirilmeli. Her ay yayınladığımız raporlarla, sağlıkta şiddete karşı toplumsal bir duyarlılık yarattık. Bu duyarlılığı daha da fazla artırmak için devlet nezdinde de çalışmalar yapılmalıdır” şeklinde konuştu.

“Ek Gösterge Artışı İçin Kanun Teklifini Görmemiz Gerek”  

3600 ek gösterge düzenlemesi hakkında da konuşan Durmuş, “Memur-Sen olarak 3600 ek göstergenin kapsamının geniş tutulması ve her çalışanın bu haktan yararlanması gerektiğini tüm platformlarda dile getirdik. Talebimizin karşılık bulduğu bir düzenlemeyi Sayın Cumhurbaşkanımız açıkladı. Her bir kamu çalışanın ek göstergesinde 600 puanlık yükseliş oldu. Düzenleme ile ilgili yasa teklifinin Meclis’e gelmesini bekliyoruz. Maddeleri görünce daha net konuşabiliriz. Eğer bizim taleplerimizin tersi bir durum söz konusu olursa, mücadelemizi devam ettireceğiz.” dedi.

 

 





YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL