Genel

Kalp Yetmezliği Malulen Emeklilik Şartları

Kalp Yetmezliği Malulen Emeklilik Şartları. Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı, kalp yetmezliği hastalarının malulen emeklilik şartlarını açıkladı. Dünya Kalp Federasyonunun raporuna göre, her yıl yaklaşık 18 milyon kişi kalp hastalıkları nedeniyle..

Kalp Yetmezliği Malulen Emeklilik Şartları

Kalp Yetmezliği Malulen Emeklilik Şartları. Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı, kalp yetmezliği hastalarının malulen emeklilik şartlarını açıkladı.

Dünya Kalp Federasyonunun raporuna göre, her yıl yaklaşık 18 milyon kişi kalp hastalıkları
nedeniyle hayatını kaybederken, Sağlık Bakanlığı verilerine göre Türkiye’de tüm yaş grupları için her
iki ölümden biri kalp damar hastalıkları kaynaklı olarak gerçekleştiği belirtilmektedir. Gerçekleşen erken ölümlerin yüzde 80’inin önlenebilir nitelikte olması ise erken teşhis, tanı ve tedavilerin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha göstermektedir.

EKG, EKO, Eforlu EKG, Kalp Pili

Kalp sağlığına dikkat çekmek, kalp hastalıklarının önlenmesi ve toplumsal olarak farkındalığı
arttırmak amacı ile her yıl Nisan ayının ikinci haftası Kalp Sağlığı Haftası olarak kutlanıldığını belirten SGK yetkilileri, “SGK, kalp hastalarına önemli destek ve imkanlar sunuyor. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), kalp rahatsızlıkları nedeniyle önemli sağlık sorunlarıyla mücadele eden vatandaşlara sağladığı desteklerle yalnız bırakmıyor. SGK, kalp hastalarının ayakta ve yatarak tedavilerde muayene, tetkik, tahlil, tedavi, tıbbi bakım işlemleri ve tedaviye yönelik ilaç ve tıbbi malzeme bedelleri karşılarken tedavi sürecinde hastalara önemli destek ve imkânlar sunuyor. Kalp hastalıklarının yani kardiyolojik ve kardiyovasküler hastalıkların tanısı ve tedavisi amaçlı EKG, EKO, eforlu EKG, anjiografi gibi tetkikler, stent, balon uygulamaları (anjioplasti), kalp pili, kalp kapakları, kalp pompası, by-pass gibi kardiyovaskuler cerrahi işlemlerinin tüm bedelleri Sağlık Uygulama Tebliği (SUT) kapsamında  SGK tarafından ödeniyor. SGK, ayrıca acil hal kapsamında yapılması halinde kalp anjio işlemlerinden de vatandaşlardan hiçbir ilave ücret almıyor. SGK’nın kalp hastalarına getirdiği ücretsiz sağlık hizmetleri arasında bazı aşılar da yer alıyor. Kronik kalp hastalarının zatürre aşısı bedelini sağlık raporu kapsamında hekimlerce reçete edilmesi halinde SGK tarafından karşılanıyor” dedi.

SGK, Organ naklinde gidiş-dönüş masraflarını da karşılıyor

SGK yetkilileri şu bilgileri verdi, “Organ naklinde ve kardiyovasküler cerrahi işlemlerden ilave ücret almıyor ve diğer tüm masrafları da karşılıyor. Kalp naklinde tedavi giderlerini, nakil yapılacak merkezin bulunduğu yere organların ulaştırılması için yapılan gidiş-dönüş transfer masraflarını da karşılayan Sosyal Güvenlik Kurumu, Ekstrakorpereal fotoferez tedavisi, kalp organ nakillerinde doku reddinin önlenmesi nedeniyle
uygulanması halinde bedellerini de karşılıyor. Kalp hastaları malulen emekli olabiliyor
Malulen emeklilik şartlarından biri de hastalıktır. SGK yönetmeliğine göre şartları sağlayan
kalp hastaları da malulen emekli olabilir. Kalp yetmezliği olan hastalardan, en az 10 yıl sigortalı çalışması, 1800 gün sigorta primi olması, çalışma gücünün yüzde 60’ını kaybetmeleri durumunda SGK tarafından malullük aylığı bağlanıyor”





YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL