Gündem

İsrail’den Gazze’ye bir saldırı, İsrail kana doymuyor

İsrail’den Gazze’ye bir saldırı, İsrail kana doymuyor

İsrail’in Gazze Şeridi’nin güneyindeki Refah kentine düzenlediği saldırılarda 25 Filistinli öldürüldü. İsrail, 20 bine yakın kişiyi öldürdüğü Gazze’de yaklaşık 2,5 aydır 53 bin ton bomba kullandı, 52 bin 500 konutu yerle bir etti.

Filistin resmi haber ajansı , İsrail’in Gazze Şeridi’nin güneyindeki Refah kentine düzenlediği saldırılarda 25 Filistinlinin öldürüldüğünü açıkladı.

İsrail, yaklaşık 2,5 aydır saldırdığı abluka altındaki Gazze Şeridi’nde 53 bin ton bomba kullandı, 52 bin 500 konutu yerle bir etti. Gazze Şeridi’ndeki Filistin halkına yönelik kapsamlı bir soykırım gerçekleştirildiği, İsrail ve ABD güçlerinin Gazze Şeridi’nin her metrekaresini bombaladığı belirtildi.

İsrail’in düzenlediği bombardımanlar sonucu, Gazze Şeridi’nde hükümete ait 126 kamu binası ve 112 caminin tümüyle, 200 caminin kısmen yıkıldığı ifade edilen açıklamada, saldırılarda 3 kilisenin önemli ölçüde hasar gördüğü, 90 okul ve üniversitenin tamamen hizmet dışı kaldığı ve 282 okul ve üniversitenin ise kısmen hasar aldığı belirtildi.

 





YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL