Genel Spor

Hırvatistan’ı 3-0 yenen Arjantin finalde

Katar’da düzenlenen 2022 Dünya Kupasında ilk finalisti belirleyecek maçta Arjantin, Hırvatistan’ı 3-0 yenerek, finale çıktı. (Foto: Depo Photos)

Hırvatistan’ı 3-0 yenen Arjantin finalde

Katar’da düzenlenen 2022 Dünya Kupasında ilk finalisti belirleyecek maçta Arjantin, Hırvatistan’ı 3-0 yenerek, finale çıktı.

Arjantin, bugün oynanacak Fas-Fransa maçının galibiyle şampiyonluk için pazar günü karşı karşıya gelecek.

Maçın ilk dakikalarından itibaren iki takım da ihtiyatlı bir oyun tarzı benimsedi. Bu dakikalarda oyun daha ziyade orta sahada oynanırken iki takımın kalesinde de tehlikeli atak olmadı.

Lionel Messi, Hırvatistan maçıyla Dünya Kupası tarihinde en çok maça çıkan oyuncu rekorunda Alman Lothar Matthaus’a ortak oldu. Her iki futbolcu da Dünya Kupalarında 25 maçta forma giydi.

Maçın 14’üncü dakikasında Fernandez topu derinlemesine Messi’ye göndermek istedi, ancak Messi yere düştü ve hakeme baktı. İtalyan hakem Daniele Orsato, Arjantin takımı kaptanının serbest vuruş isteğine kulak asmadı.

Modric-Kovacic-Brozovic üçlüsü arasındaki güzel paslaşma sonunda Sosa’ya gelen topu, bu futbolcu sol kanattan ortaladı ama bu pas boşa gitti.

İlk şut, maçın 25’inci dakikasında Enzo Fernandez’den geldi. 20 metreden kaleye vuran Fernandez’in şutunda Livakovic zor da olsa topu çeldi.

Bu dakikadan sonra Arjantin maça ağırlığını koymaya başladı.

31’inci dakikada Perisic’in ceza sahasının sol köşesinden kaleye gönderdiği top dışarı gitti.

Dakika 32. Arjantin penaltı kazandı. Enzo Fernandez’in savunma arkasına attığı topa dalan Julian Alvarez’e ceza sahası içinde Livakovic müdahalesini Orsato penaltıyla cezalandırdı ve Livakovic’e sarı kart gösterdi. Kovacevic itiraz edince bir sarı kart da ona çıktı.

Messi topun başına geçti ve Livakovic’in sol yanında topu ağlara gönderdi, 1-0! Lionel Messi 25’inci Dünya Kupası maçında 11’inci golünü attı ve Batistuta’ya ait 10 gollük rekoru kırdı.

Arjantin 39’uncu dakikada ikinci golüne kavuştu. Modric’in paslaşarak yaptığı korner atışını kapan Arjantin kontratağa kalktı. Orta çizgide topu alan Alvarez, topu tek başına sürerek ve karşısına çıkan Hırvat defans oyuncularını geçerek ceza sahasına indi ve altı pastan güzel bir vuruşla topu ağlarla buluşturdu, 2-0.

Messi, 43’üncü dakikada korner atışında topu dorudan kaleye gönderdi, Livakovic topu çeldi.

İlk yarı 2-0 Arjantin’in lehine kapandı.

İlk yarıda Hırvatistan yüzde 60 oranında topla oynarken, iki takım da ikişer korner kullandı. Arjantin, rakip kaleye dört şut çekti. ilk yarıda Arjantin 149, Hırvatistan 225 pas yaptı.

İkinci yarı

İkinci yarıya Hırvatistan daha atak bir oyunla başladı ve Arjantin kalesi önünde pozisyon yaratmaya çalıştı. Ancak Hırvat takımının atakları ya Arjantin defansında ya da kaleci Martinez’in ellerinde eridi.

58’inci dakikada Arjantin tehlikeli geldi. Ceza sahasının solundan Messi’nin şutunu Livakovic ayağıyla çıkardı.

Maçın 62’nci dakikasında bu kez Hırvatistan tehlikesi geldi. Modric’in sol kanattan serbest vuruşta ceza d-sahasına gönderdiği topa Lovren yükseldi, ancak Martinez’in çıkışı yetersiz kalınca Vlasic topu kaptı ama üç defans rakip defans oyuncusu kaleyi kapattı.

Hırvatistan, zaman ilerledikçe Arjantin kalesine daha fazla gelmeye başladıysa da Arjantin atakları önlemede başarılı oldu.

Maçın 69’uncu dakikasında Lionel Messi yine şapkadan tavşan çıkardı. Sağ kanattan taç çizgisine yakın yerden topla kaleye doğru giden Messi, adeta bir futbol ziyafeti sundu. Gvardiol’u peşine takarak 25 metre giden Messi’yi Gvardiol bir türlü engelleyemedi. Arjantin kaptanı, en sonunda kendi etrafında dönerek Gvardiol’u oyundan düşürdü, ceza sahasına daldı ve geriye Julian Alvarez’e çıkardığı pası, bu futbolcu ağlarla buluşturarak ikinci golünü attı, 3-0.

83’üncü dakikada Dybala’nın pasında ceza sahasında topun gelişine vuran MacAllister’ın sert şutu dışarı gitti.

Lusail stadında oynanan maçta Hırvatistan’ın çabaları sonuçsuz kalınca elenmekten kurtulamadı. 2018’de finalde Fransa’ya 4-2 yenilerek Dünya ikincisi olan Hırvatistan, bu kez yarı finalde kupaya veda etmek zorunda kaldı, 0-3!

Hırvatistan, Fas-Fransa maçının mağlubuyla cumartesi günü üçüncülük maçı oynayacak.

37 yaşındaki Luka Modric, bu maçta, 37 yaş ve sonrasında Dünya Kupasında altı maç oynayan dört futbolcudan biri olarak tarihe geçti. İlk millî maçında Arjantin’e karşı oynayan Modric, belki son millî maçını da Arjantin’le oynadı.

Arjantin ile Hırvatistan, Dünya Kupasında üçüncü kez karşı karşıya geldi.

1994 Dünya Kupasında oynanan grup maçında Arjantin, rakibini Pineda’nın golüyle 1-0 mağlup etmişti. Rusya’nın ev sahipliğindeki 2018 Dünya Kupasında ise Hırvatistan, Rebic, Modric ve Rakitic’in golleriyle Arjantin’i 3-0 devirmeyi başarmıştı.

Hırvatistan, maç boyunca yüzde 61 topa sahip olma oranıyla oynadı. Arjantin, rakip kaleye yedi şut çekerken, Hırvatistan iki şut attı. Arjantin, 352 pas, Hırvatistan 551 pas yaptı. hakem iki tarafa da ikişer sarı kart gösterdi.





YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL