Genel

Hipersonik füzeleri kullanıyor

Hipersonik füzeleri kullanıyor

Rusya hipersonik füzeye

Rus ordusu, ikinci kez Ukrayna askeri tesislerine uzun menzilli hipersonik (sesten hızlı) füzeleriyle yeni bir dizi saldırı gerçekleştirdiğini açıkladı.

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü Tümgeneral İgor Konaşenkov, yaptığı açıklamada, Kinzhal hipersonik füzesinin Karadeniz’deki Mykolaiv limanı yakınlarındaki Kostiantynivka’da bir Ukrayna yakıt deposunu vurduğunu söyledi.

Saldırı, Rusya’nın, ses hızının 10 katı hızla 2 bin kilometre uzaktaki hedefleri vurabilen bir silah olan Kinzhal’ı kullandığı üst üste 2. günü işaret ediyor.

Dün de kullanmıştı

Rusya, Ukrayna’daki savaşta, dün, ilk kez hipersonik (sesten hızlı) füzesini kullanmıştı. 

Rusya Savunma Bakanlığı sözcüsü Igor Konaşenkov, Kinzhal olarak bilinen sesten hızlı füzelerin batı İvano-Frankivsk bölgesinde Ukrayna birliklerinin füze ve havacılık mühimmatını depolayan bir yeraltı deposunu imha ettiğini açıklamıştı.

Konaşenkov, ayrıca Rus kuvvetlerinin Karadeniz’deki Odesa limanı yakınlarındaki Ukrayna askeri tesislerine saldırmak için gemisavar füze sistemi Bastion’u kullandığını da söylemişti.

Hipersonik füze

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, Mart 2018’de altı yeni Rus stratejik silahını tanıttığı sırada ilk olarak görülen Kinzhal hipersonik füze, hem konvansiyonel hem de nükleer savaş başlık taşıyabilme özelliğine sahip.  

Havadan karaya fırlatılan bu füzelerin, sesten 10 kat daha hızlı hareket edebildiği, iki kilometreden fazla menzile sahip olduğu, uçuşun her aşamasından kaçabilecek manevra yapabilme yeteneğine sahip olduğu belirtiliyor. 

Savaş uçakları yardımıyla kullanılan bu füzelerin öngörülemeyen manevraları ve yüksek hızları sebebiyle hava savunma sistemlerinin üstesinden gelebildiği ve bu yüzden büyük tehlike yaratabildiği belirtiliyor.  





YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL