Genel

Growtech, 6. Bitki Islahı Proje Pazarı’na Ev Sahipliği Yapacak

Growtech, 6. Bitki Islahı Proje Pazarı’na Ev Sahipliği Yapacak

Bu yıl 21’inci kezkapılarını açmaya hazırlanan Growtech ev sahipliğinde,gerçekleştirilecek 6. Bitki Islahı Proje Pazarı (BIPP), AntalyaTeknokent, ATSO ve TÜRKTOB işbirliği ile gerçekleşecek.

Örtüaltı tarımda dünyanın en büyük fuarı Growtech, Antalya Anfaş Fuar Merkezi’nde 23-26 Kasım 2022 tarihlerinde 21.kez kapılarını açacak. Fuar kapsamında geleneksel olarakdüzenlenen Bitki Islahı Proje Pazarı (BIPP) 6. kez gerçekleşecek.Projeyle, ıslah faaliyetlerinin geliştirilmesi, ıslah ve projetemelli uzun vadeli iş birliklerin temelinin atılması, tarımsektörünün yüksek katma değerli üretim yapabilmesi amaçlanıyor.

Önemli bir etkinliğe daha imzaatacaklarını belirten Growtech fuar direktörü Engin Er; “Growtechkapsamında geleneksel olarak sürdürdüğümüz Bitki Islahı ProjePazarı’nın bu yıl 6.’sını gerçekleştireceğiz. Bu tiporganizasyonlarla tarım sektörüne, yenileşme kültürününgelişmesi adına katkı yapmayı amaçlıyoruz. Sektöre yeniürünler kazandırmak demek yeni hizmet alanlarının, yeniekonomilerin doğması demek. Tarım sektörününaraştırma-geliştirmeye dayanan yüksek katma değerli üretimi hembeşeri sermayenin ve fikri mülkiyet haklarının gelişmesini hemde sektörde inovasyonu teşvik ediyor” dedi. ATSO Growtech Tarım Ödüllerine Hem kamu hem özel sektörbaşvurabiliyor

Bu doğrultuda tarım sektöründe faaliyet gösteren iş fikrinihayata geçirmiş/ticarileşmiş kişiler ve özel sektörfirmalarının ve kamu kurumlarının ödüllendirildiğini aktaranEr, şunları söyledi:

“Yarışmaya ulusal veuluslararası tarım sektöründe faaliyet gösteren tüm özelsektör firmaları ve kamu kurumları başvurabiliyor. Başvurular,Sera ve Teknolojileri, Sulama ve Teknolojileri, Tohum-Fide, BitkiBesleme, Bitki Koruma, Akıllı Tarım Uygulamaları veTeknolojileri, Kamu Özel Ödülü olmak üzere 7 kategoridedeğerlendirilecek. Başvurular 25 Ekim saat 12.00’ye kadar,www.growtech.com.tr adresinden online olarak yapılacak ve ATSOseçici kurul tarafından değerlendirilecek. Ödüller 24 Kasım’dayapılacak törenle Growtech fuar alanında takdim edilecek” Fuar esnasında gerçekleşenetkinlikler çok ilgi görüyor

Growtech Fuarı kapsamındaki 6. BitkiIslahı Proje Pazarı (BIPP) hakkında bilgi veren Fuar DirektörüEngin Er, “Katılımcı ve ziyaretçilerimizin ilgiyle takipedeceği ve çok faydalı bulacağı çok sayıda etkinlik organizeettik. Tarımsal üretime katma değer katan ve sektörel farkındalıkyaratan yenilikçi çalışmaları desteklemek, uzun süredirGrowtech’in önemli misyonları arasında yer alıyor. AntalyaTeknokent, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ve TürkiyeTohumcular Birliği (TÜRKTOB) işbirliği ile bu yıl 6’ncısıdüzenlenecek Bitki Islahı Proje Pazarı’na da (BIPP), 4’üncükez ev sahipliği yapacağız. Ayrıca bu yılTarım Yazarı Mine Ataman ve Growtech iş birliğiyle ticarettemsilcilerini bir araya getirmekle kalmayacak, global tarımsektörünün en önemli pazarlama platformu olarak birbirindenönemli konferanslara da ev sahipliği yapacak. Bu konferanslarkapsamında tarım teknolojileri ve tarımın geleceği ufuk açıcısohbetlerle sizlerle olacak. Tarım Sohbetleri ile tarımteknolojileri konusunda sorular sormaya, soruları cevap aramaya veyeni bakış açıları kazandırmaya devam edeceğiz .

6’INCI BİTKİ ISLAHI PROJE PAZARI(BIPP) HAKKINDA:

Bitki Islahı Projeleri için 24 Kasımtarihinde Anfaş Balo Salonunda sergilenen projeler aynı güniçerisinde değerlendirilecek ve yarışmayı kazanan ilk üç projebelirlenecek. Bitki Islahı Proje Pazarı ödül kategorisinde,birinciye 15 bin TL, ikinciye 10 bin TL ve üçüncüye 8 bin TL paraödülü verilecek. Aynı zamanda 1 projeye 3 bin TL mansiyon ödülütakdim edilecek. Etkinlik kapsamında firmalar veya diğeraraştırmacılar ile ortak proje kurgulama, işbirliklerigeliştirme ve ülkemizde bitki ıslahı sektörünün gelişimi içinönem taşıyan bu etkinliğe 28 Ekim 2022 gününe kadarprojelerinizle katılabilirsiniz. Başvuruiçin https://bipp.akdeniz.edu.tr/ adresini ziyaretedebilirsiniz.





YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL