Genel

Grev uçaktan indirdi

Grev uçaktan indirdi

Kulenin “grev” anonsu, uçuşu durdurdu

Lefkoşa’daki Ercan Havaalanı’da başlayan grev İzmir yolcularını uçaktan indirdi. 

KKTC’den Türkiye’ye dönmek için uçağa binen yolcular Ercan Havalimanı kule görevlilerinin “grev” anonsu ile bindikleri uçaktan inmek zorunda kaldılar. Ellerinde bavullarla terminale dönen yolcular soncun ne olacağını bilmeden beklemeye başladılar. 

Tatillerini geçirmek üzere günler öncesinden Kıbrıs’a giden İzmir ve Manisalı vatandaşlar geri dönüş için saatler 22:30’u gösterdiği sırada bindikleri İzmir uçağında grev süprizi ile karşılaştı. Valizlerini bindikleri uçağın bagajına yerleştirdikleri sırada Ercan Havalimanı kule görevlerince ‘Greve gittik’ anonsu ile şaşkına döndüler. Çoğu kadınlardan oluşan İzmir ve Manisalı gruptakiler, uçağa yanaşan otobüslerle yeniden havalimanına terminaline dönmek zorunda kaldılar.

Kule görevlilerin greve gittiğini, yolcular gibi, son anda öğrenen uçak şirketleri ve pilotlar da vatandaşlarla birlikte öfkeliydi. 

Yolcular, İzmir uçağına saat 22.30’da bindikten sonra ve saatler 23.45’i gösterdiği sırada İzmir Adnan Menderes Havalimanına ineceği anı beklerken aniden kuleden yapılan ‘Greve gittik. Tüm yolcular bindikleri uçaktan inmeleri gerekiyor’ anonsu ile şaşkına döndüklerini söylediler. Manisalı iş insanı Bahattin Gökarslan ve  emekli öğretmen Hami Aksan tepkilerini şu sözlerle dile getirdiler:

“İnanın Türkiye’ye uçacağımızı beklerken gelen anons ile nevrimiz döndü. Şimdi Kıbrıs hükümetinin greve giden işçileri ile olan uzlaşmayı sağlamaları beklemekten başka çaremiz kalmadı. Daha doğrusu Ercan Havalimanında mahsur kaldık desek tam yeridir. Buradan bizleri Türkiye’de bekleyen yakınlarımıza şunu söylemek isteriz ki biz burada mahsur kaldık sadece onu bilmelerinde fayda var.” 

Bu arada, saat 22.30’dan önceki uçak seferlerinin aksamadan yapıldığı belirtildi. 





YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL