Sağlık

Gece Sık İdrara Çıkma Şikayeteniz Varsa Dikkat !

Gece Sık İdrara Çıkma Şikayeteniz Varsa Dikkat !

Gece Sık İdrara Çıkma şikayeti olan erkekler hakkında konuşan Üroloji Uzmanı Op.Dr.Muharrem Murat Yıldız konu hakkında önemli bilgiler verdi.

Gece Sık İdrara Çıkma Sorunu Neden Yaşanıyor ?  Çeşitli sebeplerden dolayı prostat hacminde artış olmasına prostat büyümesi denir. Çoğu erkeklerde yaş ilerledikçe prostat hacminde artış oluşur.Yaşa bağlı ortaya çıkan bu büyümeye iyi huylu prostat büyümesidir.  Prostat büyümesi belirtileri; sık idrara çıkma (özellikle geceleri),idrar çıkışının geç başlaması, mesanede idrar kalmış hissi, sık sık idrar yolu enfeksiyonu yaşanması, idrar bittikten sonra hala damlama hala gelmesi.  Erkeklerin yüzde yetmişinde işeme şikayetleri ile ortaya çıkan prostat büyümesi yaşla artan şikayetler bütünü olarak erkeğin ameliyat korkusunu tetiklemektedir. Ameliyat olduğunda erkeklik yeteneğini kaybedeceği korkusu onu  doktora gitmekten ala koymakta ve hastalığın ilerlemesine sebep olmaktadır.

İş Hayatında İdrar Bekletme Arttı  Günümüzde iş hayatında idrar bekletmenin artması ile prostat büyümesine benzer  mesane boynu yüksekliği hastalığı genç nüfusta daha sık rastlanmaya başlamıştır. Buna bir abdest ile  iki vakit  namaz  kılmayı amaçlayan kesimin katılması ile  Müslüman topluluklarda  daha da sık rastlanılmaktadır. Prostat büyümesi  sebze ile beslenen Japon ve Çin toplumunda yok denecek kadar az olup bunların Amerika’ya göçenlerin de kırmızı et yemeye başlaması ile arttığı görülmüştür. Akdeniz diyetinde daha az rastlanır, kırmızı et yemek artırır. Prostat Lift Zımba Tedavisi Op.Dr.Muharrem Murat Yıldız,” Teknolojik gelişme ile Prostat Lazer  ameliyatlarında  sertleşmede  problem olmaz  aynı zamanda  plazma yöntemin de de zarar  görmez. TUR-P yönteminde  yüzde  20 oranında  sertleşme problemi oluşabilir ama bütün yöntemlerden sonra yüzde 80 cinsel ilişkide boşalma sırasında meni gelmeyebilir. Bu  nedenle  ilaç ve fitoterapi  yöntemleri ülkemizde öncelik  kazanmaktadır. Uygun prostatlarda  Mikrodalga  Hipertermi  tedavisi ve prostat Lift Zımba tedavisi daha zararsız yöntemler olup hastayı  rahatlatır.P rostat ameliyatı olmak istemeyen kişiler için prostat stenti ile sonda yerine çözüm olmaktadır.”dedi.





YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL