Gündem

Gazeteciliğin dönüşümü ve arayışlar

Gazeteciliğin dönüşümü ve arayışlar

Gazeteciliğin dönüşümü ve arayışlar

Gazeteciler Cemiyeti’nin “Gazeteciliğin Dönüşümü ve Arayışlar” başlıklı medya konferansı 26-27 Nisan’da Ankara’da yapılacak. 

Gazeteciler Cemiyeti, Avrupa Birliği finansal desteği ile yürütmekte olduğu M4D Projesi kapsamında ve Medya Dayanışma Grubu paydaşlarıyla 26-27 Nisan 2024 tarihlerinde “Medya Konferansı” düzenliyor.

Ankara TBB Konuk Evi Litai Otel’de düzenlenen etkinlik  “2024 Gazeteciliğin Dönüşümü ve Arayışlar” başlığını taşıyor.

Etkinliğin açılışında AB Türkiye Delegasyonu’ndan Odaordo Como, Gazeteci Altan Öymen, Norveç Büyükelçisi Andreas Gaarder, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin ve Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erdinç Sağkan konuşacak. 

Açılış konuşmalarının ardından Filistinli gazeteci Hasan Tahravi “Gazze’de yaşam ve basın”, EFJ Genel Sekreteri Ricardo Gutierrez ise “Medya ve etik” konularında konuşacak. 

Verilen aranın ardından 2023 Medya İzleme Raporu ve Gazetecilerin Memnuniyet Anketi Araştırması sonuçları açıklanacak.  

İlk gün ayrıca ” Yapay Zeka ve Medya”, “ Gazeteciliğin Zorlaşan Koşulları” “Medya ve Kadın”, “Yeni Medya Araçlarıyla Değişen Habercilik”, “Medya ve Hukuk”, “Uzman Gazeteciliği Neden Yok Oldu?” konularındaki oturumlarıyla mesleki konular ele alınacak. 

Konferansın ikinci gününde ise gazetecilik mesleğinin değişen tanımı ve yasal dayanaklarına ilişkin iki ayrı oturumda, üç çalıştay gerçekleştirilecek. “Meslek olarak Gazetecilik”, “Gazeteciliğin Yasal Durumu (Medya Yasası Çerçevesi)”, “Gazetecinin çalışma yaşamı ve ihtiyaçları (İş Kanunu Çerçevesi)” başlıklarında gerçekleştirilecek oturumlara sahadan ve akademiden öne çıkan isimler katılıyor.

Konferansa fiziki ve Zoom üzerinden katılım imkanı bulunuyor. Konferansla ilgili ayrıntılara M4D internet sitesi üzerinden erişim sağlanabilecek: 

 https://media4democracy.org/duyurular/medya-konferansi-2024-gazeteciligin-donusumu-ve-arayislar/





YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL