Ekonomi Genel Yaşam

Fındıkta Örnek Budama Uygulaması

Fındıkta Örnek Budama Uygulaması

Ordu’da örnek fındık bahçesi oluşturmak amacıyla Ordu Valiliği tarafından “Fındıkta Örnek Uygulama Timleri Sahada Projesi” hayata geçirildi.

Ordu Valiliğinin destekleriyle İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Ziraat Odaları işbirliğinde örnek fındık bahçesi oluşturmak amacıyla “Fındıkta Örnek Uygulama Timleri Sahada Projesi” başlatıldı.

Ordu Valisi Tuncay Sonel, Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz, Perşembe Ziraat Odası Başkanı TZOB Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan, Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça ile birlikte “Fındıkta Örnek Uygulama Timleri Sahada Projesi” kapsamında, Altınordu ilçesi Teyneli mahallesindeki Adem Şişman’ın bahçesinde yapılmakta olan örnek budama çalışmalarını inceledi

Ziraat Mühendisleriyle birlikte dip sürgünü alan, dal budaması ve kesimi yapan Vali Tuncay Sonel, İl ve İlçe Tarım Müdürlüklerinde görevli 105 Ziraat Mühendisinden oluşan 35 tim tarafından yürütülen örnek budama uygulamasının fındık veriminin ve kalitesinin artmasını sağlayacağını ifade etti

Vali Sonel, “Fındık, Ordu’muz için, ülkemiz için çok önemli bir ürün. Olmazsa olmazlarımızdan. Şu an fındık bahçelerinde budama mevsimi. Fındık bahçelerinde ocakların diplerinin temizlenmesi, bakımı, gübrelenmesi, ilaçlanması gibi mevsimine göre işlemler yapılıyor. İçinde bulunduğumuz mevsim itibariyle budamaların yapılması, fındıktaki ürünün ve kalitenin artırılmasına yönelik çalışmalar gerçekleştiriliyor. 35 tim toplamda 105 ziraat mühendisi arkadaşımız, çiftçilerimize örnek budama uygulaması yapıyor.” diye konuştu.

 





YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL