Spor

Filenin sultanları şampiyon

Filenin sultanları şampiyon

Filenin Sultanları altın madalyaya ulaştı

A Milli Kadın Voleybol Takımımız, FIVB Milletler Ligi finalinde karşılaşmasında Çin milli takımını setlerde 3-1 yenerek şampiyonluğa ulaştı. 

Daniele Santarelli’nin çalıştırdığı Filenin Sultanları, daha önce bir kez final oynadığı FIVB Milletler Ligi’nde bu kez altın madalya alarak tarihi bir zafer elde etti.

ABD’nin Arlington kentinde düzenlenen FIVB Miletler Ligi’nde finale yükselen Filenin Sultanları, Çin milli takımıyla ile karşı karşıya geldi. Milliler rakiplerini 3-1’lik set sonucuyla mağlup ederek şampiyonluğa ulaşılar. 

Milli Takım, ilk seti 25-22 alarak öne geçti. İkinci seti 22-25 Çin takımı aldı ve beraberliği yakaladı. Üçüncü seti 25-19 kazanan, dördüncü sette de farkı açarak 25-16 skorla kazandı ve şampiyonluğa ulaştı. 

Bu kez altın madalya

FIVB Milletler Ligi’nde ikinci kez finale çıkan A Milli Kadın Voleybol Takımı, bu kez şampiyonluk madalyasını kazandı. 

Filenin Sultanları, 2018 yılında ligi ikincilikle tamamlamış, 2021’de üçüncü, 2019 ve 2022 yıllarında ise 4’üncü olmuştu.

Dünya sıralamasında yükselişini sürdüren Filenin Sultanları, ABD galibiyeti sonrası ikinci basamağa çıktı. ABD’nin üçüncülük maçında Polonya’ya mağlup olmasının üzerine finalde Çin’i mağlup edince dünya sıralamasında zirveye çıktı. 

A Milli Kadın Voleybol Takımı’nın şampiyonluğunda önemli katkısı olan Melissa Vargas, turnuvanın en değerli oyuncusu (MVP) seçildi. 

Erik dalıyla kutlama

Milliler şampiyonluğu kazanmalarının ardından kupa töreni öncesi salonda erik dalı çaldırarak altın madalyayı kutladılar. 

İtalyan koç Daniele Santarelli de kıvrak figürlerle oyunculara eşlik etti.  

Bronz madalya Polonya’nın

FIVB Miletler Ligi’nde Polonya ile ABD bronz madalya müsabakasında karşılaştı. Rakibini 25-15, 16-25, 25-19, 18-25 ve 17-15’lik setlerle 3-2 yenen Polonya, bronz madalyanın sahibi oldu. 

Polonya, organizasyon tarihinde ilk kez madalya kazandı. 





YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL