Sağlık

Fazla Kiloların Gizli Nedenlerine Dikkat!

Fazla Kiloların Gizli Nedenlerine Dikkat!

Düzenli ve sağlıklı beslenmeye rağmen kilo veremiyor ve hatta kilo almaya devam ediyorsanız, sebebi bu problemler olabilir.  Uzman Diyetisyen Şükrü Can Gülşen konu hakkında önemli bilgiler verdi.

Uzman Diyetisyen Şükrü Can Gülşen Kilo Almak İstemiyorsak Bunlara Dİkkat Etmemiz Lazım

Kalitesiz Uyku

Yetersiz ve dengesiz uyku iştahı artıran ghrelin hormonu nu yü kseltir ve normalden daha ç ok yemek yemeye başlarız. Ayrıca beyin strese girdiğinden kortizon hormonu salgılar ve bu hormon vü cuttaki ö demin en bü yü k sebebidir.

Uzun Süreli Stres

Uzun sü reli stres neticesinde glükokortikoid  hormonu salgılanır ,  bu hormonda yağ hü crelerinin ç oğalmasını sağlar.

Menopoz

Yağ artışı menopoz sırasında  hemen hemen her kadında ortaya çıkma eğilimindedir.Östrojen azlığı  , yaşlanma süreci , ghrelin hormonun yü kselmesi ve halsizliğe bağlı hareketsiz yaşam bunların sebebi diyebilir.

Cushing Sendromu

Kortizo l hormonunun; olması gerekenden fazla, kontrol dışı yükselmesi sonucu gelişen bu sendrom  vü cutta ç ok ciddi su tutulumuna sebebiyet verir.Özelikle yü zde yuvarlak ve kırmızı bir gö rntü  meydana gelir.

Doğum Kontrol Hapları

D oğum kontrol hapının doğrudan kilo aldırdığına dair bilimsel veri bulunmamaktadır.Ama vü cuttaki hormonların değişmesi sebebiyle iştah artışı ,hareketsiz yaşam , aşırı ç ikolata veya şekerli yiyecek tü ketme isteği sebebiyle kişinin yağlanma durumu olabilmektedir.

Hipotiroidi

Tiroid, enerji metabolizmasını düzenleyen organlardan birisi dir. Hipotiroidide bu hormonun yavaş veya hiç   ç alışmadığını gö steren durumdu. Bu hormon az ç alıştığında viü cut gerekli enerjiyi aç ığa ç ıkartamaz ve yağ olarak depo eder ve bu sebeple kişide yağlanmaya sebep olur.

Antidepresanlar

Pskotrof grubu ilaç ların 2 temel kilo aldırma sebebi var. Bunlardan ilki iştah artırması, ikinicisi metabolizmayı yavaşlatıp vü cuttan enerji atılımı engellemeleridir.

Polikistik Over Sendromu

Ö zellikle rahim ve etrafında bulunan andominal bö lgenin yağlanması sebebiyle vü cut gerekli hormonları salgılayamıyor.Bu sebeple kadın regl gö remiyor veya dengesiz  bir şekilde gö rü yor.Bununla birlikte vü cut kilo alma sü recine girdiğinden sü rekli kilo almaya başlıyor.Vü cut kilo aldıkç a PCOS meydana geliyor. PCOS meydana geldikç e de kişi kilo alıyor anlayacağınız kö tü  bir dö ngü  iç erisinde bu sü reç  devam ediyor.





YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL