Genel

Ersun Yanal vakıf kurdu

Ersun Yanal vakıf kurdu

“Ersun Yanal Vakfı”nın kuruluşuna ilişkin karar Resmi Gazete’de yayımlandı. 

Merkezi İstanbul olan vakfın kurucuları Ersun Yanal ile avukat olan oğlu Ural Onur Yanal olarak görünüyor. 

Vakfın yönetim kurulunda bu iki ismin yanı sıra Ersun Yanal’ın eşi İren Agan Yanal, Yanal’ın medya ilişkilerini yürüten Medyaall’ın kurucuları Özgür Özgürengin ve Ali Ergöçmez, Yanal’ın teknik ekibinde yer alan Prof. Dr. Niyazi Eniseler, Yanal’ın görev aldığı kulüplerde yardımcılığını üstlenen Volkan Kazak ve spor psikologu Seren Akıncı Özdurulmuş yer alıyor. 

Vakfın amacı, “Gençlerin bilim, sanat, spor, teknoloji ve eğitim alanlarında gelişimlerine katkı sağlamak, bu alanlarda faaliyet gösteren gençlerin ihtiyaç duyacağı türden projeler geliştirmek ve vakıf senedinde yazılı diğer amaçları gerçekleştirmek” şeklinde sıralanıyor. 

Ersun Yanal hakkında

İzmir’de, 1961 yılında doğan Ersun Yanal, üç yaşındayken ailesiyle Denizli’nin Sarayköy ilçesine taşındı. 

Yanal, Celal Bayar Üniversitesi Beden Eğitimi Bölümü’nde ‘Spor Yönetimi’ eğitimi gördü. Ersun Yanal, bir dönem Sarayköyspor, Nazillispor ve Aydınspor gibi takımlarda futbol oynadı.

Teknik direktörlük kariyerine o tarihte 3. Lig’de yer alan Sarayköyspor’da 1990 yılında başladı. 1996 yılında Denizlispor teknik direktörlüğünü üstlenmesi Yanal’ın kariyerinde bir dönüm noktası oldu. 

Yanal, daha sonraki süreçte Yeni Salihlispor, Denizlispor, MKE Ankaragücü, Gençlerbirliği, A Milli Futbol Takımı (2004-2005), Manisaspor, Trabzonspor (üç kez), Eskişehirspor ve Fenerbahçe’nın teknik direktörlüğünü üstlendi. 

Gençlerbirliği’nde 2003 ve 2004 sezonlarında Türkiye Kupası ikinciliği, Fenerbahçe’de 2013-2014 lig şampiyonluğunu kazandırdı. 





YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL