Ekonomi

Eğitime Bütçesi Yeterli Değil !

Eğitime Ayrılan Bütçe  Ne Kadar Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, TBMM’de başlayan bütçe görüşmeleri hakkında açıklamalarda bulundu. 2022 yılında bütçenin %15,7’sinin 274.384.474 TL olarak MEB’e tahsis edildiğini hatırlatan Geylan, bu rakamı..

Eğitime Bütçesi Yeterli Değil !

Eğitime Ayrılan Bütçe  Ne Kadar Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, TBMM’de başlayan bütçe görüşmeleri hakkında açıklamalarda bulundu. 2022 yılında bütçenin %15,7’sinin 274.384.474 TL olarak MEB’e tahsis edildiğini hatırlatan Geylan, bu rakamı yeterli bulmadı.

Eğitim çalışanlarının insanca yaşayacağı bir ücrete kavuşturulduğunda; 500 bini aşkın öğretmenimizin atama beklediği ülkemizde, en azından ücretli öğretmen sayısı kadar atama yapıldığında; okullarımızda memur, yardımcı hizmetli ve güvenlik personeli eksiği kalmadığında; eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanabilmesi için okullarımızın teknolojik ve fiziksel alt yapı eksikleri giderildiğinde; eğitime erişim sorunu yaşayan tek bir çocuğumuz bile kalmadığında bütçenin daha anlamlı olacağını bildiren Geylan, “Eğitimde tasarruf olmaz” dedi.

Genel Başkan açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Bütçe görüşmeleri TBMM’de başladı. 2022’de bütçenin %15,7’si 274.384.474 TL olarak MEB’e tahsis edilmiş. Eğitimde 18 milyon öğrencinin, 1 milyonun üzerinde personelin ve 60 bini aşkın kurumun bulunduğu göz önüne alındığında bu miktarın anlamı daha iyi algılanacaktır. Eylül 2021 itibariyle 4 kişilik bir ailenin asgari geçim haddinin 9.245,73 TL olduğu ülkemizde öğretmenliğin haysiyetine yakışır bir ücret MEB bütçesine YÜK olarak görülmemelidir. Dolayısıyla, eğitim çalışanları insanca yaşayacağı bir ücrete kavuşturulduğunda bütçe daha anlamlı  olacaktır. 500 bini aşkın öğretmenimizin atama beklediği ülkemizde, en azından ücretli öğretmen sayısı kadar atama yapıldığında bütçe daha anlamlı olacaktır. Okullarımızda memur, yardımcı hizmetli ve güvenlik personeli eksiği kalmadığında bütçe daha anlamlı olacaktır. Eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanabilmesi için okullarımızın teknolojik ve fiziksel alt yapı eksikleri giderildiğinde bütçe daha anlamlı  olacaktır. Eğitime erişim sorunu yaşayan tek bir çocuğumuz bile kalmadığında BÜTÇE DAHA ANLAMLI olacaktır. Velhasıl; Gelecek, eğitimle gelecek; eğitimde tasarruf olmaz!” (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)





YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL