Genel

Eğitimcilerden ‘Adil Yönetim’ Talebi !

Eğitimcilerden ‘Adil Yönetim’ Talebi. Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan, dış yapıların yönetime müdahale ettiğini öne sürdü. Dışarıdan yapıların, kamuyu yönetme talep ve tasarruflarını da bir hadsizlik olarak gördüklerini;..

Eğitimcilerden ‘Adil Yönetim’ Talebi !

Eğitimcilerden ‘Adil Yönetim’ Talebi. Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan, dış yapıların yönetime müdahale ettiğini öne sürdü.

Dışarıdan yapıların, kamuyu yönetme talep ve tasarruflarını da bir hadsizlik olarak gördüklerini; bu hadsizliğe göz yumanların da en az hadsizler kadar sorumlu olduğuna  inandıklarını ifade eden Talip Geylan, “Türk Eğitim Sen olarak, kamuyu yönetme sorumluluğu taşıyanlardan beklentimiz, her daim sadece adil yönetim anlayışı olmuştur” dedi. Geylan açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Kamu yönetiminin ve kamusal alanın, liyakat üzerinden değil de mensubiyetler üzerinden tanzim edilmesini bu ülkeye yapılan en büyük kötülük olarak görürüz. Nitekim, 15 Temmuz fetö ihaneti, bu kötülüğün en bariz sonucu ve acı örneğidir. Dışarıdan yapıların, kamuyu yönetme talep ve tasarruflarını da bir hadsizlik olarak görür; bu hadsizliğe göz yumanların da en az hadsizler kadar sorumlu olduğuna inanırız. Denir ya; devletin dini adalettir. Türk Eğitim Sen olarak, kamuyu yönetme sorumluluğu taşıyanlardan beklentimiz, her daim sadece adil yönetim anlayışı olmuştur. Bizim ahlakımıza göre kamusal görevler; nefislerimize amade nimetler ya da talan edilmesi gereken ganimetler değil, aziz milletimize hizmet vesilesidir. Sıfatınız, unvanınız, makamınız ne olursa olsun; Her şey bittiğinde, “Sonu” geldiğinde, Yaptıklarınızla ya da yapmadıklarınızla anılırsınız. İsminiz, ya hayırla ya da kahırla dile dökülür”





YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL