Genel

Eğitim-Bir-Sen Üyelerini Yöneticilik Sınavına Hazırlıyor

Kurs programının açılışına özel olarak katılım göstererek üyelere hitap eden Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Eğitim-Bir-Sen olarak üyeye, ülkeye ve yerküreye karşı kendilerini sorumlu hissettiklerini ve olağanüstü hassasiyetleri olduğuna vurgu yaptı. Yalçın, “30 yıllık mücadele tarihimizde üyemizin ekonomik, sosyal ve mali haklarının iyileştirilmesi, özlük ve özgürlük alanlarının genişletilmesi konusunda olağanüstü bir gayretimiz; ülkemizin ham demokrasiden tam demokrasiye ulaşması, vesayetin millet iradesi üzerinden düşmesi konusunda olağanüstü hassasiyetimiz ve çok kritik zamanlarda dirayetli duruşumuz var. Dünyanın neresinde bir mağdur mazlum varsa da yanlarındayız. Tenimiz farklı olabilir ama terimiz aynı, göz rengimiz farklı olabilir ama göz yaşımız aynıdır ve bizim için asıl olan emek mücadelesidir” dedi.

Eğitim-Bir-Sen Üyelerini Yöneticilik Sınavına Hazırlıyor

Eğitim-Bir-Sen İzmir 1 Nolu Şube üyelerini Millî Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen ve 20 Mart 2022 tarihinde gerçekleştirilmesi planlanan Eğitim Kurumları Yönetici Seçme Sınavına hazırlıyor. Yediiklim Akademi iş birliğiyle 15 Şubat’ta başlayan ve 9 Mart’ta sona erecek olan kursta üyelere Coğrafya, Tarih, Vatandaşlık, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, Değerler Eğitimi, Eğitim ve Öğretimde Etik, Eğitim Bilimleri ve Mevzuat dersleri verilecek.

Kurs programının açılışına özel olarak katılım göstererek üyelere hitap eden Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Eğitim-Bir-Sen olarak üyeye, ülkeye ve yerküreye karşı kendilerini sorumlu hissettiklerini ve olağanüstü hassasiyetleri olduğuna vurgu yaptı. Yalçın, “30 yıllık mücadele tarihimizde üyemizin ekonomik, sosyal ve mali haklarının iyileştirilmesi, özlük ve özgürlük alanlarının genişletilmesi konusunda olağanüstü bir gayretimiz; ülkemizin ham demokrasiden tam demokrasiye ulaşması, vesayetin millet iradesi üzerinden düşmesi konusunda olağanüstü hassasiyetimiz ve çok kritik zamanlarda dirayetli duruşumuz var. Dünyanın neresinde bir mağdur mazlum varsa da yanlarındayız. Tenimiz farklı olabilir ama terimiz aynı, göz rengimiz farklı olabilir ama göz yaşımız aynıdır ve bizim için asıl olan emek mücadelesidir” dedi. 2022 YILI EKYS SINAVI İÇİN 40 BİN KİTABI SAHAYA İNDİRDİK

Üyeyi güçlü kılma adına birçok çalışma yürüttüklerini kaydeden Yalçın, “Sendika olarak çalışma hayatı içinde üyelerimizin eşitlik, adalet, liyakat ve hak temelli bir kariyer planlaması yapmasına, mesleki bilgi ve beceresini arttırmasına katkı sağlamak için çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Kurulduğu günden bu yana üyelerine hizmet üretmeyi temel ilke haline getirmiş sendikamız, üyelerinin her alandaki ihtiyaçlarına cevap vermeye gayret etmiş; kültürel ve akademik sendikacılık kapsamında üyelerinin mesleki gelişimine katkıda bulunmak adına bugüne kadar Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği sınavlarında, Okul Müdür ve Müdür Yardımcılığı sınavlarında, Şube Müdürlüğü sınavlarında kitaplar bastırarak, modüller hazırlayarak, deneme sınavları yaparak, uzaktan eğitim merkezleri kurarak her zaman üyelerinin yanında yer almıştır. Gündemimizde yer alan 2022 Yılı MEB EKYS sınavı için Türkiye genelinde üyelerimizin talepleri doğrultusunda 40 bin adet EKYS Hazırlık Kitabımızı sahaya indirdik, dağıtımlarını gerçekleştiriyoruz. Bunun yanı sıra İzmir Şubemizin yürüttüğü, dayanışma ve hizmet anlayışımızın ürünü olan Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavına hazırlık kursumuzu da sizlerin istifadesine sunuyoruz. 4 yıldır nitelikli organizasyon ve başarılı çalışmalarından dolayı İzmir Şubemizi ve teşkilatımızı tebrik ediyorum. ‘İyi ki Eğitim-Bir-Sen var’ dedirten üyeyi güçlü kılma ve üyeye yönelik farkındalık üretme çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Vajinismus, Cinsel Terapi Yöntemi İle Tedavi Edilebilir

KAYA: BAŞARIMIZ TESADÜFİ DEĞİL

Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı’nda elde edilen istatistiki başarının tesadüfi olmadığını belirten Ali Kaya, “ÖSYM tarafından 2019 yılından beri gerçekleştirilen MEB EKYS sınavında ilimizde başarı oranımızın yüzde altmışın üstünde olması, başarının en büyük adresi olduğumuzun bir göstergesidir. Bu başarı ve kazanımların altında üyelerimize ve eğitime ilişkin yaptığımız çalışmalar, emek ve alın teri yer alıyor. Geçtiğimiz senelerde elde ettiğimiz bu istatistiki başarının yansıması olarak bu yıl kursumuza yönelik ilginin de arttığını görüyoruz. 760’a yakın başvuru aldığımız kursumuzu 9 Mart tarihine kadar sürdüreceğiz. Bu süre içinde Coğrafya, Tarih, Vatandaşlık, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, Değerler Eğitimi, Eğitim ve Öğretimde Etik, Eğitim Bilimler ve Mevzuat derslerinin yanı sıra deneme sınavlarımızla da üyelerimize destek olacağız. Biz biliyoruz ki örnek bir nesil, örnek öğretmen ve yöneticilerin elinde biçimlenecektir. Bu yüzden daha iyi, daha güzel, daha başarılı bir gelecek adına çalışmalarımızı tüm hızıyla sürdüreceğiz. Sendikamıza ilişkin verdiği desteklerden dolayı İzmir Yediiklim Akademi ailesine, kursumuzda görev alan eğitimcilerimize teşekkür ediyor, 20 Mart’ta yapılacak olan sınavda üyelerimize şimdiden başarılar diliyorum” dedi.





YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL