Genel Gündem

Düğün Salonları Kapanmayacak

Düğün Salonları Kapanmayacak

Şanlıurfa’da düğün salonları işletmecileri kış mevsiminde düğün salonlarının kapatalacağı yönünde çıkan dedikodulara tepki gösterdi. Pandemi döneminde sıkıntılı günler yaşayan işletmeciler, pandemi kurallarına uygun bir şekilde düğün törenlerini gerçekleştirdiklerini belirttiler.

Şanlıurfa’da düğün salonu işletmecileri, son 2 yıldır pandemi kuralları nedeniyle sınırlı sayıda misafirlerin alındığı düğünlerin pandemi kurallarına uygun şekilde gerçekleştiriyor. 2 yıldır sıkıntılı günler yaşayan işletmeciler kış mevsiminde düğün yoğunluğu yaşıyor.

Kış mevsiminde düğün salonlarının kapatılıp kapatılmayacğı yönünde çıkan söylentilere Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son noktayı koydu. Bir Bilim kurulu üyesinin açıklamalarının yanlış anlaşıldığını ifade Bakan Koca, ‘’Bilim kurulumuzun böyle bir gündemi yok. Kurul üyesi bir arkadaşımızın aşının önemini vurgularken seçtiği ifade yanlış anlamıştır” şeklinde açıklama yapması kapanmanın gelmesinin artık zor olduğu şeklinde yorumlanıyor.

İnci organizasyon sorumlusu Betül Balıkçı “ Korona virüs tedbirleri kapsamında 2 yıldır sektörde ciddi sıkıntılar yaşanmaktaydı. Bölgemizde düğünler daha kalabalık olduğu için bu süreç bizim için daha sıkıntılı geçti. Hem düğüne eğlenmeye gelen misafirlerimizin sağlığını düşünmek hem evlenen çiftlerimizin düğününü hayal ettiği gibi gerçekleştirmek için tüm çalışma arkadaşlarımızla çalışma koşullarımızı zorlamak durumunda kaldık. Havaların soğumasıyla beraber düğünlerde azalma beklerken; çiftlerimiz düğün yasakları gelebilir ihtimaliyle bir an önce hayallerini gerçekleştirmek için bize geliyorlar. Bizde ekip olarak ilk amacımız çiftlerimizin hayalindeki düğün konseptini kendi donanımlarımızla birleştirerek güzel unutulmayacak düğün anıları yaratmayı amaçlıyoruz“ dedi.

Firma kurucularından Necmettin Doğan ise “Ülke olarak ekonomik olarak zor günlerden geçmekteyiz. Son iki yıldır korana virüs tedbirinde yaşanan kapanmalar , bizim gibi hizmet sektöründe faaliyet gösteren firmaları ekonomik olarak zor durumlara düşürdü . Ancak kapanmanın sona ermesiyle beraber normalin üzerinde bir taleple karşı karşıya kaldık, Gün içinde 2-3 düğüne yetişmek zorunda kalıyoruz” dedi.





YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL