Genel Sağlık Yaşam

DİYAR DİYAR AŞI İKNASI !

DİYAR DİYAR AŞI İKNASI !

Şanlıurfa Sağlık Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan mobil aşı ekipleri, Vatandaşların aşıya ulaşılabilirliğini arttırmak amacıyla Halfeti ve bağlı Mahallelerinde Halkı hem bilgilendiriyor, hem Aşılarını yapıyorlar.

İl Sağlık Müdürü, Hizmet Başkanları, İlçe Sağlık Müdürü ve İdareciler Halfeti’nin “Özmüş, Gülaçan, Dergili, Sütveren, Saylakkaya, Gözeli” mahallelerine giden ekipler, aşı konusunda halkı bilgilendirerek, aşı olmaları konusunda ikna çalışmaları yaptılar.

Halfeti’nin “Özmüş” mahallesinde vatandaşları Aşı konusunda bilgilendiren Sağlık Müdürü Prof.Dr. Mehmet GÜLÜM: “Aşılamada 81 ilden kırmızı renkte kalan tek il Şanlıurfa, yani kırmızı kategorideyiz. Çabalarımız sonucunda birkaç gün içerisinde kırmızı kategoriden turuncu kategoriye çıkmayı planlıyoruz. Bu yüzden yoğun bir çaba içerisindeyiz. Halfeti’nin aşı oranları düşük kırsal mahallerinde aşı çalışmalarını takip etmektedirler.

Tahminimiz üstünde bir ilgi olup aşısını tamamlamamış eksik olmuş vatandaşlarımız aşılarını oluyorlar. Tez zamanda da aşı oranlarımızı yükseltip Kasım ve Aralık gibi beklediğimiz “pik” dalgasını en hafif bir şekilde atlatmış olacağız. ”dedi.





YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL