Gündem

Demokratik Sağlık-Sen İzmir’de, Sertan Yeşilyurt ve Ekibi Güven Tazeledi!

Demokratik Sağlık Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası İzmir Şubesi 3’üncü Olağan Genel Kurul Toplantısı’nı, 27 Mayıs Cumartesi günü Türk Metal Sendikası Toplantı Salonu’nda gerçekleştirdi. Demokratik Sağlık-Sen Genel Başkanı Togan Demircan, genel..

Demokratik Sağlık-Sen İzmir’de, Sertan Yeşilyurt ve Ekibi Güven Tazeledi!

Demokratik Sağlık Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası İzmir Şubesi 3’üncü Olağan Genel Kurul Toplantısı’nı, 27 Mayıs Cumartesi günü Türk Metal Sendikası Toplantı Salonu’nda gerçekleştirdi. Demokratik Sağlık-Sen Genel Başkanı Togan Demircan, genel başkan yardımcıları Ayşen Toktay, Abdülkadir Bağcı ve Aydın Bulut’un katılım sağladığı genel kurulda, delegelerin tümünün oyunu alarak güven tazeleyen İzmir Şube Başkanı Sertan Yeşilyurt ve ekibi seçildi. Demokratik Sağlık-Sen İzmir Şube Başkanı Sertan Yeşilyurt genel kurulda yaptığı konuşmaya; Türkiye’de siyasetsiz sendikacılığın mimarı olan Demokratik Sağlık-Sen’in, ülke genelinde ve İzmir’de ilerlemesinde büyük rol oynayan yol arkadaşlarına teşekkür ederek başladı.

 

Enflasyonla Mücadele ve Sarı Sendika Vurgusu

Demokratik Sağlık-Sen İzmir Şubesi 3. Olağan Genel Kurulu’nda yeniden başkan seçilen Sertan Yeşilyurt konuşmasında, yüksek enflasyonla mücadele ve yetkili sendikaya ilişkin konuşarak şunları söyledi: “Ülkemiz türlü sıkıntılar içerisinden geçmektedir. Bunların başında biz emekçileri ilgilendiren ekonomik sıkıntılar gelmektedir. Son yıllarda ülkemizde hızla yükselen enflasyon rakamları ile aynı oranda yükselmeyen maaşlar çalışmalarımızı ekonomik anlamda çıkmaza sokmuştur. Çalışanlarımızın çok büyük çoğunluğu kredi kartı, ek hesap ve kredi batağına sağlanmıştır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bugüne kadar önüne çıkan bütün engelleri güçlü bir şekilde aşmış ve mevcut gücü ile bu engelleri de aşabilecek kapasiteye sahiptir. Ve her zamanda kapasitesini geliştirerek payidar kalacaktır. Ancak sizlerde takdir edersiniz ki; ‘bütçeden hakkımızı, refahtan payımızı aldık’ diye naralar atan, yetkilerini sağlık emekçilerinin haklarını aramaya kullanmak yerine siyasi partilerin memur kolları gibi çalışmayı tercih eden, yetkili ama etkisiz, sarı sendika olarak tabir edilen sendika ile ne bütçeden hakkımızı ne de refahtan payımızı almadık. Ve bu sarı sendika ile devam ederse bundan sonra da almamız mümkün değildir!”

“Siyaset İçin Değil Sendikacılık İçin Varız”

Demokratik Sağlık-Sen İzmir Şube Başkanlığı için yeniden göre verilen Yeşilyurt, “siyaset ile sendikacılığın birbirine yaslanarak topalladığı ve çalışanların siyaset emeli uğruna hep kaybettiği farkındalığı ile 13 yıl önce Demokratik Sağlık-Sen kurulmuştur. Ve faaliyetlerine ‘Siyaset için değil, sendikacılık için varız’ ilkesi ile devam etmiştir. Bu ilke yeni kurulan birçok sendikaya da ışık tutmuştur. Ve son zamanlarda örgütlenmede yön belirtmeye neden olan önce yüzde 1, sonrasında yüzde 2 barajı gibi engellerin uygulamaya konulması göstermiştir ki sendikacılıkta Demokratik Sağlık-Sen’e ve Demokratik Sağlık-Sen’in yetkili sendika olmasına ihtiyaç vardır. Tek amacımız çalışanlarımızın mevcut ekonomik ve sosyal koşullarını geliştirmek, hayatlarını aileleri, sevdikleri ile birlikte yaşanabilir koşullarda geçirecekleri sağlam bir gelecek kurmaktır. Sizlerin de destekleri ile sayısal gücümüzü arttırıp bu hedefe ulaşacağımıza inancım tamdır” diye konuştu. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı) 

 





YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL