Genel Politika

CHP’de Kaftancıoğlu alarmı

CHP’de Kaftancıoğlu alarmı

CHP’de, İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun hakkındaki yargı kararanın kesinleşmesinin ardından gözaltına alınacağı gerekçesiyle alarma geçildi.

Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla, “Partimizin tüm milletvekilleri, derhal İstanbul il başkanlığı binamıza doğru yola çıkın” talimatı verdi.

Kaftancıoğlu ise Ahmet Say’ın cenaze töreni katıldıktan sonra İstabul’a hareket ettikten bir süre sonra yoldan video mesajı paylaştı. Kaftancıoğlu, hakkında Yargıtay’da bulunan bir davada kararın çıktığı bilgisinin kendisine ulaştığını belirterek, şunları söyledi:

“Burada mesele Canan Kaftancıoğlu’na ne ceza verildi, nasıl verildi meselesinin ötesinde bu ülkede hukukun geldiği nokta ve hukuksuzluğun hepimize yaşattığı mağduriyet… Bundan dolayı merak eden, arayan dostlarıma şunu söylemek isterim ki, biz iktidardaki kötülüğü gönderinceye kadar bu ülkede sadece Canan Kaftancıoğlu için değil, 84 milyon için hukuku ve hukukun üstünlüğünü yeniden sağlayıncaya kadar her şekilde çalışmaya ve çalışmaya devam edeceğiz. Şimdi İstanbul’a giderek yine çalışmaya devam edeceğim. Asla ve asla umudunuzu kaybetmeyin. İktidardaki kötülüğü, bizler umudu örgütleyerek göndereceğiz. İşte o zaman bu ülkede gerçek adalet ve gerçek hukuk tesi edilmiş olacak.”

Bu arada, Gazeteci İsmail Saymaz, Kaftancıoğlu’nun Yargıtay’daki davalarına ilişkin, Twitter hesabından “CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında 4 yıl 11 aylık cezanın yanı sıra siyasi yasak uygulanmasına karar verildi” bilgisini paylaştı.





YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL