Genel Spor

Chelsea Klübü satıldı

Chelsea Klübü satıldı

Chelsea’nin satışı konusunda uzlaşmaya varıldı

İngiltere Premier Ligi takımı Chelsea’nin, Los Angeles Dodgers’ın yarı sahibi Todd Boehly liderliğindeki ve Clearlake Capital tarafından desteklenen bir konsorsiyum tarafından satın alma konusunda anlaşmaya varıldı.

Stamford Bridge merkezli klüp, gerekli onayların alınmasına bağlı olarak, 4,25 milyar Sterlin’lik (5,2 milyar Dolar) anlaşmayı duyurdu.

Açıklamada, “Chelsea Futbol Kulübü, Todd Boehly, Clearlake Capital, Mark Walter ve Hansjoerg Wyss liderliğindeki yeni bir sahiplik grubunun kulübü satın alması için şartları kabul edildi. Satışın, gerekli tüm düzenleyici onaylara tabi olarak Mayıs ayı sonunda tamamlanması bekleniyor. O zaman daha fazla ayrıntı sağlanacak” denildi.

Chelsea, yeni sahiplerin hisse satın almak için 2,5 milyar sterlin ödeyeceklerini ve stadyuma, kadın takımına, akademiye ve Chelsea Vakfı’na yatırım yapmak için 1,75 milyar sterlin daha taahhüt ettiğini bildirdi.

Açıklamada, bir İngiltere banka hesabına yatırılarak dondurulacağı, şu anda İngiliz hükümeti tarafından yaptırımlara Rus işadamı Roman Abramoviç’in tüm gelirleri hayır kurumlarına bağışlayacağı kaydedildi.

Duyuru, kulübün 31 Mayıs’ta sona erecek olan mevcut işletme ruhsatının bitimine üç haftadan biraz fazla bir süre kala yapıldı.

Teklifler reddedilmişti

Abramoviç, Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesinin ardından, Mart başında klübü satışa çıkardı.

Chelsea, perşembe günü, kulübe verilen 1,5 milyar Sterlinlik (1,9 milyar dolar) kredinin geri ödenmesinin istendiği yönündeki haberleri yalanladı.

İsviçreli milyarder Wyss’in de içinde bulunduğu Boehly grubu, İngiliz milyarder Jim Ratcliffe’in verdiği teklifi reddedilmişti.

Boston Celtics’in ortaklarından Stephen Pagliuca ve eski British Airways başkanı Martin Broughton liderliğindeki gruplar da satış sürecinden çekildiler. Chicago Cubs sahipleri liderliğindeki bir konsorsiyum Ricketts de klüp için teklif vermişti.





YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL