Genel Sağlık

Cerrahpaşa’da sağlık çalışanı darp edildi

Cerrahpaşa’da sağlık çalışanı darp edildi

İstanbul Tabip Odası, Sağlık Bakanlığı’na “Sağlıkta Şiddeti Önleme Yasasının bir an önce değiştirilmesi ve yürürlüğe girmesi” çağrısında bulundu
Cerrahpaşa Dermatoloji Polikliniği’nde bir sağlık çalışanı, hasta yakınları tarafından saldırıya uğrayarak darbedildi.

Cerrahpaşa Dermatoloji Polikliniğinde görev yapan bir sağlık çalışanı, hasta yakınları S.D. ve Ç.D’nin saldırısına uğrayarak darbedildi. Sağlık çalışanının acil serviste tedavi altına alındığı öğrenildi.

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi yönetimince yapılan açıklamada, ‘Bu çirkin saldırıları en güçlü şekilde kınıyoruz” denildi. Paylaşımda, “Hastalarına şifa dağıtmaktan başka bir amaçları bulunmayan doktorlarımıza tedavi ettikleri hastaları ve yakınları tarafından yapılan bu çirkin saldırıları en güçlü şekilde kınıyoruz. Son dönemde sıkça yaşanan sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarının tahammül sınırlarını aştığını belirtmek isteriz. Sağlık çalışanlarının maruz kaldığı şiddetin önlenmesine yönelik yasal düzenlemelerin acilen yapılmasını bekliyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Tabip-Sen: Olayın takipçisiyiz

Yaşanan olayla ilgili meslek örgütlerinden açıklamalar yapıldı. Tabip-Sen’den yapılan açıklamada, “Meslektaşımız şu an acil serviste tedavi görmektedir. Haber alır almaz kendisine ulaştık ve her türlü hukuki desteği sağlayacağımızı, meslektaşımızın yanında olduğumuzu ilettik. Olayın takipçisiyiz. Bilgilerinize sunarız” denildi.

İstanbul Tabip Odası’ndan Sağlık Bakanlığı’na çağrı

İstanbul Tabip Odası’ndan yapılan açıklamada da, “Bugün Cerrahpaşa dermatoloji polikliniğinde meslektaşımız, tedavi esnasında, hastası ve yakını tarafından sözlü ve fiziksel saldırıya uğramıştır. Sağlık Bakanlığından Sağlıkta Şiddeti Önleme Yasasının bir an önce değiştirilmesini ve yürürlüğe girmesinin sağlamasını bekliyoruz” ifadeleri kullanıldı.





YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL